Састанак у Источном Сарајеву о борби против трговине људима

08.02.2023. 17:34
0
ИЗВОР: srna.rs

Новоименовани републички координатор за борбу против трговине људима при Министарству унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске Никша Глигић разговарао је данас са члановима Регионалног мониторинг тима за борбу против трговине људима Источно Сарајево о активностима које ће бити предузете у овој борби, саопштено је из МУП-а.

- Имајући у виду неизоставну улогу судова и здравства у супротстављању трговини људима, на састанку је разговарано и о евентуалној ревизији Одлуке о формирању регионалних мониторинг тимова, односно проширивању тимова укључивањем представника судова и здравства - наведено је у саопштењу.

На састанку у Источном Сарајеву је разговарано и о активностима које су предузимане, а у складу са Акционим планом Владе Српске за супротстављање трговини људима, са посебним акцентом на помоћ жртвама трговине људима, успостављање модела идентификације потенцијалних жртава, као и о могућности укључивања жртава трговине људима у супротстављање трговини људима.

Организацију састанка, како се наводи у саопштењу, су подржале представнице невладине организације Центар женских права Зеница, које су овом приликом члановима Регионалног мониторинг тима представиле примјер добре судске праксе, пресуду Окружног суда у Бањалуци којом је по први пут у БиХ досуђен имовинскоправни захтјев за накнаду за претрпљену штету жртве трговине људима.

Коментари 0
Повезане вијести
Регионални центар Института за јавно здравство 30 година у служби здравља Регионални центар Института за јавно здравство 30 година у служби здравља
Завршена изложба „Чаролија нити“ Завршена изложба „Чаролија нити“
ОКК „Славија“ у суботу против КК „Младост“ ОКК „Славија“ у суботу против КК „Младост“
Најчитаније
 • Годишњица НАТО агресије на СР Југославију (ВИДЕО)
  3h 52m
  2
 • Лана Лубура и Александар Вуковић најбољи спортисти општине Источна Илиџа у 2022. години (ФОТО)
  21h 12m
  0
 • Прасићи опет поскупјели
  8h 54m
  0
 • Пронађена опојна дрога и оружје у Источном Новом Сарајеву
  2h 29m
  2
 • Регионални центар Института за јавно здравство 30 година у служби здравља
  20h 13m
  0