Sastanak u Istočnom Sarajevu o borbi protiv trgovine ljudima

08.02.2023. 17:34
0
IZVOR: srna.rs

Novoimenovani republički koordinator za borbu protiv trgovine ljudima pri Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske Nikša Gligić razgovarao je danas sa članovima Regionalnog monitoring tima za borbu protiv trgovine ljudima Istočno Sarajevo o aktivnostima koje će biti preduzete u ovoj borbi, saopšteno je iz MUP-a.

- Imajući u vidu neizostavnu ulogu sudova i zdravstva u suprotstavljanju trgovini ljudima, na sastanku je razgovarano i o eventualnoj reviziji Odluke o formiranju regionalnih monitoring timova, odnosno proširivanju timova uključivanjem predstavnika sudova i zdravstva - navedeno je u saopštenju.

Na sastanku u Istočnom Sarajevu je razgovarano i o aktivnostima koje su preduzimane, a u skladu sa Akcionim planom Vlade Srpske za suprotstavljanje trgovini ljudima, sa posebnim akcentom na pomoć žrtvama trgovine ljudima, uspostavljanje modela identifikacije potencijalnih žrtava, kao i o mogućnosti uključivanja žrtava trgovine ljudima u suprotstavljanje trgovini ljudima.

Organizaciju sastanka, kako se navodi u saopštenju, su podržale predstavnice nevladine organizacije Centar ženskih prava Zenica, koje su ovom prilikom članovima Regionalnog monitoring tima predstavile primjer dobre sudske prakse, presudu Okružnog suda u Banjaluci kojom je po prvi put u BiH dosuđen imovinskopravni zahtjev za naknadu za pretrpljenu štetu žrtve trgovine ljudima.

Komentari 0
Povezane vijesti
Regionalni centar Instituta za javno zdravstvo 30 godina u službi zdravlja Regionalni centar Instituta za javno zdravstvo 30 godina u službi zdravlja
Završena izložba „Čarolija niti“ Završena izložba „Čarolija niti“
OKK „Slavija“ u subotu protiv KK „Mladost“ OKK „Slavija“ u subotu protiv KK „Mladost“
Najčitanije
 • Godišnjica NATO agresije na SR Jugoslaviju (VIDEO)
  5h 3m
  2
 • Pronađena opojna droga i oružje u Istočnom Novom Sarajevu
  3h 40m
  3
 • Lana Lubura i Aleksandar Vuković najbolji sportisti opštine Istočna Ilidža u 2022. godini (FOTO)
  22h 23m
  0
 • Prasići opet poskupjeli
  10h 5m
  0
 • Regionalni centar Instituta za javno zdravstvo 30 godina u službi zdravlja
  21h 24m
  0