Sastanak u Istočnom Sarajevu o borbi protiv trgovine ljudima

08.02.2023. 17:34
0
IZVOR: srna.rs

Novoimenovani republički koordinator za borbu protiv trgovine ljudima pri Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske Nikša Gligić razgovarao je danas sa članovima Regionalnog monitoring tima za borbu protiv trgovine ljudima Istočno Sarajevo o aktivnostima koje će biti preduzete u ovoj borbi, saopšteno je iz MUP-a.

- Imajući u vidu neizostavnu ulogu sudova i zdravstva u suprotstavljanju trgovini ljudima, na sastanku je razgovarano i o eventualnoj reviziji Odluke o formiranju regionalnih monitoring timova, odnosno proširivanju timova uključivanjem predstavnika sudova i zdravstva - navedeno je u saopštenju.

Na sastanku u Istočnom Sarajevu je razgovarano i o aktivnostima koje su preduzimane, a u skladu sa Akcionim planom Vlade Srpske za suprotstavljanje trgovini ljudima, sa posebnim akcentom na pomoć žrtvama trgovine ljudima, uspostavljanje modela identifikacije potencijalnih žrtava, kao i o mogućnosti uključivanja žrtava trgovine ljudima u suprotstavljanje trgovini ljudima.

Organizaciju sastanka, kako se navodi u saopštenju, su podržale predstavnice nevladine organizacije Centar ženskih prava Zenica, koje su ovom prilikom članovima Regionalnog monitoring tima predstavile primjer dobre sudske prakse, presudu Okružnog suda u Banjaluci kojom je po prvi put u BiH dosuđen imovinskopravni zahtjev za naknadu za pretrpljenu štetu žrtve trgovine ljudima.

Komentari 0
Povezane vijesti
Promovisati vrijednosti za koje se zalagao Momo Kapor Promovisati vrijednosti za koje se zalagao Momo Kapor
U Istočnom Sarajevu rođena dva dječaka U Istočnom Sarajevu rođena dva dječaka
Košarkaši „Slavije“ sutra dočekuju HKK „Široki“ Košarkaši „Slavije“ sutra dočekuju HKK „Široki“
Najčitanije
 • Vozači odustaju od vožnje na plin
  21h 28m
  3
 • Pomozimo Igoru da otputuje na operaciju
  7h 35m
  0
 • Nemanja Curović pobjednik Sabora guslara "Romanijo, goro od junaka"
  9h 11m
  0
 • Republika Srpska stari i nestaje: Za 20 godina izgubljen grad veličine Prijedora, uskoro će svaki treći stanovnik biti penzioner
  20h 39m
  0
 • Porušena tabla "Dobro došli u Republiku Srpsku" kod Vlasenice
  7h 50m
  0