СДС и ПДП неће подржати политику изолације Српске

14.09.2022. 13:14
0
ИЗВОР: katera.news

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић рекао је, након састанка руководства СДС и ПДП да неће подржати политику изолације и затварања Републике Српске, те због тога неће присуствовати посебној сједници НСРС, сазвану с циљем потезање виталног националног интереса поводом ускраћивања агремана њемачком амбасадору.

Шаровић је додао да је заказивање ове сједнице наставак штетних потеза који се чине према Републици Српској од стране људи који су сада на власти.

- Ово што тражи Милорад Додик ми нећемо подржати. Међународна позиција Републике Српске је значајно погоршана последњих мјесеци и дана. Сматрамо да ће се нанијети, не само политичка, него и економска штета у којој ће Српска и њено становништво изгубити много тога, од радних дозвола, послова наших компанија а изгубићемо најважнијег економског партнера и штете ће бити немјерљиве - истакао је Шаровић.

Он напомиње да је оваква политика потпуно неодговорна према Српској и њеном народу.

- Са оваквом политиком треба стати и то је разлог зашто данас нећемо бити на овој сједници - категоричан је Шаровић.

Предсједник ПДП Бранислав Бореновић наводи да је ова посебна сједница само један од потпуно бесмислених и сулудих идеја Милорада Додика.

- Он је навикао да у посљедње вријеме отвара теме сукоба конфликата и својих личних ратова. То је човјек који није никада био у рату и знамо како се он у вријеме док је он трајао обогатио. Сада жели да Српску води у изолацију и отвара непријатељства са земљом са којом имамо највећу спољнотрговинску размјену - истакао је Бореновић.

Јелена Тривић, потпредсједник ПДП-а, каже да у немогућности да понуде било шта грађанима људи из власти праве циркус од НСРС.

- Суштински разлози што нећемо учествовати је зато што ми ово уопште не видимо као тему за посебну сједницу. Ово је сулуда и суманута политика - нагласила је Тривићева и додала:

- Ви можете или не морате да се слажете са ставовима појединих земља али са њима одржавате дипломатске односе. Подсјетићу на кључни аргумент да су многе западне земље признале независност Косова, али да су сви амбасадори тих земаља и даље у Београду - наводи Тривићева.

Она је појаснила да се дипломатско-политички односи не прекидају тек тако, него само у екстремним политичким ситуацијама.

- Вјерујем да нећемо доћи у ту ситуацију. Ово је само представа једног човјека у изборно вријеме који једноставно нема шта да понуди. Овим се прави проблем, не само нашим фирмама које раде у Њемачкој, него и нашим људима које је овај режим протјерао у ту земљу - каже Тривићева.

Миладин Станић, шеф Клуба посланика СДС у НСРС, је рекао да ниједна посебна сједница коју је Додик сазвао није служила ничему изузев да се направи представа за човјека који је губитник.

- Њему је само важан само профит, да ли политички, или економски. Усљед недостатка рејтинга покреће у изборној кампањи посебну сједницу НСРС, што се никада до сада није десило. Данас прави представу од које је априори одустао јер неће имати довољно руку у НСРС - закључио је Станић.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Миличевић: Ријешили смо проблем личних примања наших запослених у СДС-у Миличевић: Ријешили смо проблем личних примања наших запослених у СДС-у
Пронађено рјешење за плате радника СДС-а Пронађено рјешење за плате радника СДС-а
Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    10h 32m
    0
  • Крађа у Палама
    8h 50m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    23h 9m
    2
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    5h 17m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    8h 5m
    0