СДС под заставом и грбом излази на локалне изборе: Поручено из Источне Илиџе

02.06.2024. 14:59
0
ИЗВОР: katera.news

Данас смо уложили жалбу, у року који је био предвиђен, Апелационом одјељењу Суда БиХ због одлуке ЦИК-а да Српској демократској страници не дозволи учешће на октобарским локалним изборима.

Поручили су са проширене сједница Предсједништва СДС која је данас одржана у Источној Илиџа, а на којој је било ријечи и о информацијама везаним за начин на којем ће ова странка учествовати на изборима.

Предсједник СДС-а Милан Миличевић навео је да је одлука Централне изборне комисије БиХ срамна и досад никада забиљежена у историји избора у БиХ.

Према његовим ријечима, очекују позитиван исход „који је заснован на закону и Декларацији о људксим правима, о слободи политичког дјеловања и изражавања става.“

- Треба да буде срамота сваког члана ЦИК-а који је гласао за ову одлуку, поготово оне чланове који долазе из Републике Српске – рекао је он.

Миличевић је поручио да ће СДС, упркос спрези страног фактора и СНСД-а који покушавају да јој забране рад, изаћи на изборе.

- Изаћи ћемо на изборе под својим грбом, заставом, заједно са својим члановима и гласачима који подржавају политику и идеју ове странке. СДС је потребан народу који живи у Републици Српској. Ми смо једина константа од настанка Републике Српске до данас. Све друго што је било обиљежје Републике Српске је актуелна власт уништила или скрајнула и преузела неку лажну, патетичну националну реторику, а одговорну националну политику води Српска демократска странка – рекао је он.

Он је поручио да су кандидати за начелнике и градоначелнике у 95 одсто локалних заједница већ познати, а одборничке листе су скоро формиране.

- Са тим људима и нашом политиком ћемо изаћи на изборе – истакао је Миличевић.

Александра Пандуревић, члан Предсједништва Српске демократске странке, рекла је да „немају дилему и да знају ко стоји иза свега“.

- Док је трајало ово предсједништво сјетила сам се изјаве Милорада Додика да је Српска демократска странка непотребна српском народу. И то јасно показује његову умјешаност у ову бесрамну одлуку коју је донијела Централна изборна комисија, а која је супротна и Уставу Босне и Херцеговине и међународним конвенцијама – поручила је она.

У сусрет 34. рођендану СДС-а, она је подсјетила да је Милорад Додик више од пола тог периода на власти.

- И његова власт је почела тако што су укинута сва могућа обиљежја Републике Српске. Заједно су радили Додик и странци. Он својим прихватањем, они својим одлукама. Укинули су грб Републике Српске, укинули су химну Републике Српске, укинули су 9. јануар. Остало је само још једна ствар коју нису могли укинути, то су учесници стварања Републике Српске, то је Српска демократска странка – рекла је она.

Пандуревићева је поручила да шаљу јасну поруку и позивају све грађане Републике Српске на мобилизацију за спас Републике Српске од, како каже, тоталитарног издајничког режима.

- Српска демократска странка ће спасити Републику Српску и од странаца и од Милорада Додика – јасно је поручила она.

Потпредсједник СДС Огњен Бодирога рекао је да је ова странка трн у оку владајућој гарнитури, „која је група криминалаца, корумпираних људи, свих оних особа које не треба да буду наша дјеца и наша покољења“.

- Историја ће кад-тад те људе декларисати као највеће промашаје у историји српског народа. Свима је сада јасно, не само у Републике Српској, него у читавој регији, ко се дрзно да покуша да уништи бренд Републике Српске, што је сигурно Српска демократска странка. Слободно могу рећи, онај који се дрзно и покушао да уништи тај бренд, он није ништа друго него једно духовно недоношће – истакао је он.

Ко не дозвољава Српској демократској странци да изађе на изборе, упутио је он?

- То је Агенција за банкарство Републике Српске и чланови Централне изборне комисије, међу којима, нажалост, има и Срба, односно Српкиња, који су се, морам рећи, дрзнули да покушају да угасе оно што је створено само да би заштитило народ на овим просторима, да би га спасило од тоталног уништења. Ми смо успјели да ујединимо народ. Ми смо одлучнији и никад више нисмо сложнији да опет ујединимо овај исти српски народ који је изгубио вјеру у ове институције и људе који у континуитети владају од 2006. године – истакао је он.

Он је додао да је морална дужност СДС-а да врати вјеру у институције Републике Српске и БиХ.

Српска демократска странка на изборе излази са грбом и заставом Српске демократске странке. Нису нас успјели уништити ни 90-их, ни 2004, а неће нас ни ова шачица људи, који су умислили да су већи од Републике Српске, уништити. – закључио је он.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Ослобођење од ненародне власти ће кренути из Источне Илиџе Божовић: Ослобођење од ненародне власти ће кренути из Источне Илиџе
СДС из Бањалуке кренуо у велику народну побједу: Биће опет ВОЉА НАРОДА! СДС из Бањалуке кренуо у велику народну побједу: Биће опет ВОЉА НАРОДА!
ОО СДС-а Источна Илиџа отвара предизборну кампању ОО СДС-а Источна Илиџа отвара предизборну кампању
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 16m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 39m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 12m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 9m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    13h 0m
    0