SDS pod zastavom i grbom izlazi na lokalne izbore: Poručeno iz Istočne Ilidže

02.06.2024. 14:59
0
IZVOR: katera.news

Danas smo uložili žalbu, u roku koji je bio predviđen, Apelacionom odjeljenju Suda BiH zbog odluke CIK-a da Srpskoj demokratskoj stranici ne dozvoli učešće na oktobarskim lokalnim izborima.

Poručili su sa proširene sjednica Predsjedništva SDS koja je danas održana u Istočnoj Ilidža, a na kojoj je bilo riječi i o informacijama vezanim za način na kojem će ova stranka učestvovati na izborima.

Predsjednik SDS-a Milan Miličević naveo je da je odluka Centralne izborne komisije BiH sramna i dosad nikada zabilježena u istoriji izbora u BiH.

Prema njegovim riječima, očekuju pozitivan ishod „koji je zasnovan na zakonu i Deklaraciji o ljudksim pravima, o slobodi političkog djelovanja i izražavanja stava.“

- Treba da bude sramota svakog člana CIK-a koji je glasao za ovu odluku, pogotovo one članove koji dolaze iz Republike Srpske – rekao je on.

Miličević je poručio da će SDS, uprkos sprezi stranog faktora i SNSD-a koji pokušavaju da joj zabrane rad, izaći na izbore.

- Izaći ćemo na izbore pod svojim grbom, zastavom, zajedno sa svojim članovima i glasačima koji podržavaju politiku i ideju ove stranke. SDS je potreban narodu koji živi u Republici Srpskoj. Mi smo jedina konstanta od nastanka Republike Srpske do danas. Sve drugo što je bilo obilježje Republike Srpske je aktuelna vlast uništila ili skrajnula i preuzela neku lažnu, patetičnu nacionalnu retoriku, a odgovornu nacionalnu politiku vodi Srpska demokratska stranka – rekao je on.

On je poručio da su kandidati za načelnike i gradonačelnike u 95 odsto lokalnih zajednica već poznati, a odborničke liste su skoro formirane.

- Sa tim ljudima i našom politikom ćemo izaći na izbore – istakao je Miličević.

Aleksandra Pandurević, član Predsjedništva Srpske demokratske stranke, rekla je da „nemaju dilemu i da znaju ko stoji iza svega“.

- Dok je trajalo ovo predsjedništvo sjetila sam se izjave Milorada Dodika da je Srpska demokratska stranka nepotrebna srpskom narodu. I to jasno pokazuje njegovu umješanost u ovu besramnu odluku koju je donijela Centralna izborna komisija, a koja je suprotna i Ustavu Bosne i Hercegovine i međunarodnim konvencijama – poručila je ona.

U susret 34. rođendanu SDS-a, ona je podsjetila da je Milorad Dodik više od pola tog perioda na vlasti.

- I njegova vlast je počela tako što su ukinuta sva moguća obilježja Republike Srpske. Zajedno su radili Dodik i stranci. On svojim prihvatanjem, oni svojim odlukama. Ukinuli su grb Republike Srpske, ukinuli su himnu Republike Srpske, ukinuli su 9. januar. Ostalo je samo još jedna stvar koju nisu mogli ukinuti, to su učesnici stvaranja Republike Srpske, to je Srpska demokratska stranka – rekla je ona.

Pandurevićeva je poručila da šalju jasnu poruku i pozivaju sve građane Republike Srpske na mobilizaciju za spas Republike Srpske od, kako kaže, totalitarnog izdajničkog režima.

- Srpska demokratska stranka će spasiti Republiku Srpsku i od stranaca i od Milorada Dodika – jasno je poručila ona.

Potpredsjednik SDS-a Ognjen Bodiroga rekao je da je ova stranka trn u oku vladajućoj garnituri, „koja je grupa kriminalaca, korumpiranih ljudi, svih onih osoba koje ne treba da budu naša djeca i naša pokoljenja“.

- Istorija će kad-tad te ljude deklarisati kao najveće promašaje u istoriji srpskog naroda. Svima je sada jasno, ne samo u Republike Srpskoj, nego u čitavoj regiji, ko se drzno da pokuša da uništi brend Republike Srpske, što je sigurno Srpska demokratska stranka. Slobodno mogu reći, onaj koji se drzno i pokušao da uništi taj brend, on nije ništa drugo nego jedno duhovno nedonošće – istakao je on.

Ko ne dozvoljava Srpskoj demokratskoj stranci da izađe na izbore, uputio je on?

- To je Agencija za bankarstvo Republike Srpske i članovi Centralne izborne komisije, među kojima, nažalost, ima i Srba, odnosno Srpkinja, koji su se, moram reći, drznuli da pokušaju da ugase ono što je stvoreno samo da bi zaštitilo narod na ovim prostorima, da bi ga spasilo od totalnog uništenja. Mi smo uspjeli da ujedinimo narod. Mi smo odlučniji i nikad više nismo složniji da opet ujedinimo ovaj isti srpski narod koji je izgubio vjeru u ove institucije i ljude koji u kontinuiteti vladaju od 2006. godine – istakao je on.

On je dodao da je moralna dužnost SDS-a da vrati vjeru u institucije Republike Srpske i BiH.

Srpska demokratska stranka na izbore izlazi sa grbom i zastavom Srpske demokratske stranke. Nisu nas uspjeli uništiti ni 90-ih, ni 2004, a neće nas ni ova šačica ljudi, koji su umislili da su veći od Republike Srpske, uništiti. – zaključio je on.

Komentari 0
Povezane vijesti
U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ obilježen Dan srpskog jedinstva (FOTO) U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ obilježen Dan srpskog jedinstva (FOTO)
Toponim srpskog stradanja - Jasenovac (FOTO) Toponim srpskog stradanja - Jasenovac (FOTO)
Danas okrugli sto pod nazivom “Vjera, sloboda, umjetnost i stradanje u 20. vijeku” u Istočnoj Ilidži Danas okrugli sto pod nazivom “Vjera, sloboda, umjetnost i stradanje u 20. vijeku” u Istočn...
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 3m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 45m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 13m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 34m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 43m
    0