СДС позива Тужилаштво, МУП Српске и СИПА-у да хитно реагују због изборне крађе!

04.10.2022. 14:08
12
ИЗВОР: katera.news

Српска демократска странка позива Тужилаштво, Министарство унутрашњих послова Републике Српске и СИПА-у да у што краћем року приведу и саслушају особу која је  јавно у изјави медијима признала да је учествовала у изборној крађи на штету Јелене Тривић, кандидата за предсједника Републике Српске.

- За очекивати је било да након емитовања изјава о признању изборне крађе од предсједника бирачког одбора у селу Крајишник код Градишке Стевана Гутића он, као и сви чланови тог бирачког одбора, одмах буде приведени и саслушани. Међутим то се по нашим сазнањима још увијек није десило - наводе у СДС-у.

Подсјећају да је Гутић у камере БН ТВ признао да резултати гласања достављени ЦИК-у са бирачког мјеста гдје је био предсједник комисије не одговарају истини, тј. да су сви гласови Јелене Тривић у записнику унесени другом кандидату.

- Нереаговање полиције ја за још веће чуђење с обзиром на то да је Гутић и сам признао да је свјестан да је починио кривично дјело. Према нашим сазнањима оваквих и сличних случајева има широм Српске и нећемо ни по коју цијену дозволити да очигледне изборне крађе прођу некажњене. Још једном позивамо надлежне органе да хитно реагују и да приведу све чланове поменутог бирачког одбора, као и сва друга лица за које се испоставе конкретни докази да су учествовала у изборним крађама и преварама - поручују из СДС.

Коментари 12
  • Generic placeholder image
    Mik 06.10.2022. 12:50
    Dodik je srpski car
  • Generic placeholder image
    Анонимно 05.10.2022. 20:03
    Šarke izgubio
  • Generic placeholder image
    Petar 05.10.2022. 19:19
    Nikad bijednijih Srba nije bilo kao sada u Republici Srpskoj. Servilni su, kleče pred velikim vođom i još slave onoga ko ih ponižava. Koliko god botovi i sektaši osporavali krađu, nama koji nismo slijepi kod očiju jasno je da je u izbornoj noći učinjena najveća prevara i krađa u istoriji republike. Da je pravde, zatvori bi bili puni. Sjeverna Koreja je mila majka za ovo što živimo. A vi crveni kmeri, možete se samo sagnuti nama slobodno mislećima.
  • Generic placeholder image
    Kontraš 05.10.2022. 13:40
    Kako vas nije sramota da brišete komentare?
    Jel napisano nešto uvredljivo? Naravno da nije napisano!
    Ali, naredio vam onaj što vam plaća sajt da brišete komentare koji njemu ne odgovaraju!
    Jadni ste!
  • Generic placeholder image
    Voxpopuli 05.10.2022. 06:53
    Slijepi glasaci a slijepi i ovi u biračkim odborima.
  • Generic placeholder image
    Wow 04.10.2022. 23:18
    čak je Šarka (osovina) i keš uzeo !!!
  • Generic placeholder image
    Panova frula 04.10.2022. 18:12
    Pošto vidimo da si iz vladajućih i da si 100%  siguran/a u svoju partiju (ok je to), a zašto se uopšte buniš...šta i koga ti braniš...pa zar nije pobjeda....čemu strah od bilo čega??? Vidimo da vjeruješ u pobjedu svoje partije i to je ok...vidimo da si i siguran/a u svoju partiju da je sve 100% fer i korektno provela...i to je ok (slobodno vjeruj u to). E sad. Imaju li drugi pravo da sumnjaju u nešto? Ako svi tvrde da je Jelena Trivić pokradena, neka se ponovi to glasanje, ili, neka se opet prebroji...šta god. Ako se dokaže da je ona pogriješila, onda slobodno sjedi na sve portale i piši šta ti je volja - zadovolji svoj ego maksimalno i piš.j po svima...Ovako baš pokazuješ svoju nesigurnost u to što vjeruješ...Tebi i tvom ubjeđenju nešto za kraj: "Kada god se nađeš na strani većine, vrijeme je da se zaustaviš i razmisliš."
  • Generic placeholder image
    Solo 04.10.2022. 17:24
    Gospodine Šaroviću, izgubio si na glasačkom mjestu gdje glasaš, izgubio si u opštini u kojoj živiš i na kraju izgubio si u Rogatici gdje si rođen, ne znam...podnesi časno ostavku da dođu drugi, inače odosmo u ambis...
  • Generic placeholder image
    Mile Mesar 04.10.2022. 16:01
    Kralo se, i svaki put se krade, al sad ima i ono krucialno, dokazi... ili nema...
  • Generic placeholder image
    Pale 04.10.2022. 15:54
    Slobodno neka ponove glasanje, nece imati ni onoliko koliko su imali glasova. Sram ih bilo. Vrijedjaju nam inteligenciju.
  • Generic placeholder image
    Aaa 04.10.2022. 15:29
    Koloko god se bunili izgubili ste izbore i pomirite se sa tim... A ako ovako nastavite pljuvati po svima i naravno ako budete placali Vaskovica da vas promivse kao sto je do sad i sledece izbore gubite... Narod je prepoznao za koga treba glasati a to vi niste vidi se i sad se vadite... Svi drugi krivi samo vi ne....
  • Generic placeholder image
    Marko 04.10.2022. 14:29
    Dobro je, alooo, prihvatite poraz i radite na sebi da ne idete u još jedan poraz za dvije godine, ako vas već toliko boli.
Повезане вијести
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44 Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44
Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    8h 22m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    5h 33m
    5
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    21h 19m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    19h 41m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    21h 55m
    3