СДС: Тужилаштво БиХ средство прогона српског политичког и војног кадра

01.01.2020. 11:22
0
ИЗВОР: Srpska.info

Српска демократска странка најоштрије осуђује наставак прогона српских официра од стране Тужилаштва БиХ који се још једном, подигавши оптужницу против генерала Савчића, показао као средство прогона искључиво српског политичког и војног кадра.

– Да правда не постоји за српске жртве из протеклог рата показало се када је Тужилаштво БиХ одбијало да поступа кад год би требало процесуирати злочине над српским народом а да је Тужилаштво БиХ средство политичког прогона показује се ових дана када се без икаквог основа подиже оптужница против предсједника БОРС генерала Савчића – наводе у СДС.

Очекују од надлежних српских кадрова у Предсједништву БиХ и у Савјету министара БиХ да смјеста реагују и зауставе прогон часних српских официра.

– Сматрамо да је компромитација правде од стране Тужилаштва БиХ превршила сваку мјеру и да је вријеме да се отвори широки друштвени дијалог о (зло)дјелима ове институције над недужним људима и злостављање правде коју ова институција већ годинама проводи – наводе у СДС.

Коментари 0
Повезане вијести
Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора
Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони
Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    20h 6m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    19h 37m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    15h 53m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    20h 0m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    11h 48m
    2