СДС увјерен у изборну побједу у Источном Сарајеву

16.10.2020. 18:10
0
ИЗВОР: Катера

У присуству великог броја грађана данас је на шеталишту "Др Миодраг Лазић" у Источној Илиџи свечано почела предизборна кампања Српске демократске странке (СДС), којој је присуствовало највише руководство ове странке.

У Источној Илиџи су данас представљени заједнички кандидати СДС-а и ПДП-а на предстојећим изборима, а представљању су, поред Мирослава Лучића за градоначелника Источног Сарајева, присуствовали кандидати СДС-а за начелнике општина Источна Илиџа Маринко Божовић, Источни Стари Град Бојо Гашановић, Источно Ново Сарајево Драган Влачић, Соколац Милован Бјелица и Трново Милена Витковић, као и кандидат ПДП-а Ненад Вуковић за начелника општине Пале.

Предсједник СДС Мирко Шаровић и кандидат за градоначелника Источног Сарајева Мирослав Лучић су симболично залијепили први Лучићев плакат, те је тим чином отпочела тридесетодневна кампања.

Предсједник Српске демократске странке (СДС) Мирко Шаровић рекао је у свом обраћању грађанима и медијима да је кампања данас почела у Бањалуци, а настављена у Источном Сарајеву, те да у томе има велике симболике.

- Ова два града су од изузетне важности за све грађане Републике Српске и на сличан начин ћемо је и завршити, великом побједом у оба града. И за ове локалне и опште изборе желимо да градимо и стварамо Републику Српску за све нас, Републику равноправних грађана и једнаких шанси за све - рекао је Шаровић.

Слика

Кандидат за градоначелника Источног Сарајева Мирослав Лучић поручио је да ће Источно Сарајево бити регионални, универзитетски, урбани, културни и спортски центар, који због свог значаја, треба да добије посебан статус у Републици Српској.

Лучић је поручио да је његова идеја и визија да уколико буде изабран за градоначелника овог града, настави сарадњу са Владом Републике Српске, али како би заступао искључиво интересе Источног Сарајева и његових грађана.

Источно Сарајево биће регионални универзитетски, урбани, културни и спортски центар, који, због свог значаја, треба да добије посебан статус у Републици Српској.

- Деполитизоваћемо институције, ујединити наше грађане, јер, ја сам само један од вас и један од нас може много. Заједно можемо све - поручио је Лучић.

Кандидат за начелника општине Источна Илиџа Маринко Божовић изразио је задовољство што СДС отвара кампању у Источном Сарајеву, односно у Источној Илиџи.

- Ја сам убијеђен да ће из Источног Сарајева кренути неопходне промјене у Републици Српској 2022. године, јер је овај изборни циклус предуслов за то. Што се тиче општине Источна Илиџа потпуно сам убијеђен и сигуран да ће СДС заједно са својим коалиционим партнерима остварити побједу на овим локалним изборима зато што смо спремни да се такмичимо искључиво програмима, аргументима и идејама, а не никако измишљеим стварима - истакао је Божовић.

Слика

Божовић је нагласио да је убијеђен у изборну побједу кандидата СДС за градоначелника Источног Сарајева Мирослава Лучића, као и у друге кандидате СДС и ПДП у другим општинама овог града. 

Кандидат за начелника општине Источни Стари Град Бојо Гашановић рекао је да се по четврти пут кандидује за ову функцију, те додао да су њему грађани на првом мјесту.

- Лично мислим да је приоритет да задржимо људе, да млади људи остану са нама да раде, а човјек који има искуство сигурно сам ја и оно што сам до сада радио, народ је цијенио и гласачи су цијенили. Позивам их да дају глас СДС-у, да дају глас нашем градоначелнику Мирославу Лучићу и нама свима - рекао је Гашановић.

Кандидат за начелника општине Трново Милена Витковић рекла је да јој велика част што је предложена испред СДС-а за начелника општине.

- Наиме, овим потезом ми желимо да разбијемо стереотипе да су жене слабији пол, јер заиста сматрамо да жене могу да буду носиоци највиших, не само локалних, већ и државних функција. Борићемо се за бољи живот грађана Трнова и овим путем ја позивам грађане да се сви ујединимо око једне ствари, а то је да стварамо боље услове за грађане Трнова и да стварамо Трново по мјери свих нас - закључила је Витковићева.

Кандидат за начелника општине Соколац Милован Бјелица рекао је да  позива бираче, не да гласају, већ да бирају кандидате.

- Видјели смо да имамо велики број партија и појединаца који су се кандидовали. То су људи који желе да „перу“ своје биографије, непровјерени људи, људи који се налазе у неким пословима који нису у интересу града и општина у Источном Сарајеву, као и Републике Српске. Добро да размисле и да проберу за кога ће гласати - каже Бјелица.

Слика

Бјелица је увјерен у побједу кандидата за градоначелника Источног Сарајева Мирослава Лучића, јер, како он каже, на сцени данас имамо два концепта.

- Имамо концепт који заступа господин из противничког табора, који заступа „скраћени град“, који је 2014. и 2015. године тражио нови закон о граду Источно Сарајево, који је подразумијевао да отпадне један број општина из града, посебно општина Соколац, Пале, дио Источног Старог Града и Трнова - рекао је Бјелица.

Бјелица је свим кандидатима Српске демократске странке и Партије демократског прогреса пожелио успјешне предстојеће локалне изборе.

Кандидат за начелника општине Пале Ненад Вуовић рекао је да је заједништво СДС-а и ПДП-а на високом нивоу и да су његова очекивања да ће се задржати позиције које имају у општинама у којима су власт, али да исто тако имају амбицију и реалну могућност да однесу побједу у још неким општинама на простору града Источног Сарајева.

- Наша главна порука данас је подршка кандидату за градоначелника Источног Сарајева мом колеги, Мирославу Лучићу. ПДП ће у свом пуном капацитету сигурно подржати његову кандидатуру, у нади ће то бити један достојанствен градоначелник Источног Сарајева - додаје Вуковић.

Кандидат за начелника општине Источно Ново Сарајево Драган Влачић рекао је да му није циљ да само указује на лоше ствари и да за све проблеме који постоје има спремљено рјешење. 

- У Источном Новом Сарајеву ако се буде радило домаћински, то ће бити општина без дугова, општина која ће имати здраву воду, у којој се неће правити малверзације са зградама, у којој људи, који имају криминалну прошлост, неће бити у њеном руководству - рекао је Влачић.

Данашњем представљању кандидата СДС-а за функције начелника општина присуствовали су и Слободан Ђурић за начелника општине Хан Пијесак и Радо Ерић за начелника општине Рогатица.

Коментари 0
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    21h 8m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    19h 52m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    14h 37m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    11h 36m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    11h 42m
    0