Седам припадника Оружаних снага БиХ позитивно на вирус

11.04.2020. 13:15
0
ИЗВОР: Srna

Седам случајева вируса корона потврђено је у Оружаним снагама БиХ, а 102 припадника су у самоизолацији, саопштено је из Министарства одбране у Савјету министара.

Оружане снаге су ангажоване на девет граничних прелаза, гдје су инсталирани шаторски објекти, опремљени са комплетима војничких кревета и у којима су извршене мјере дезинфекције, дезинсекције и дератизације, са успостављеним мјерама обезбјеђивања и чувања шаторских насеља.

Припадници Оружаних снага су ангажовани на 24 локације на којима је седам контејнера, 37 великих и 15 малих шатора и 1.037 кревета, а у фази је припрема за ангажовање ресурса на још 13 локација.

– Од 20. марта до јуче цивилним структурама је одобрено укупно 28 контејнера, 53 шатора, те 1.706 кревета – истакнуто је у саопштењу.

Помоћ је упућена општинама и градовима Чапљина, Ливно, Брчко, Бањалука, Горажде, Невесиње, Билећа, Зеница, Читлук, Бијељина, Орашје, Мостар, Љубиње, Гацко, Травник, Жепче, Лопаре, Брод, Пелагићево, Власеница, Кантон Сарајево, Јабланица, те Републичком штабу за ванредне ситуације и Републичкој управи Цивилне заштите.

Коментари 0
Повезане вијести
Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској
Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO) Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
Превозници у сталној битки за возаче Превозници у сталној битки за возаче
Најчитаније
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    22h 51m
    0
  • Мотоциклиста слетио са пута, преминуо на путу до болнице
    19h 30m
    0
  • Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској
    15h 48m
    7
  • У недјељу на Јасику парастос за погинуле борце ВРС
    23h 41m
    0
  • Поднесен захтјев за заказивање ванредне сједнице Скупштине Џудо савеза Републике Српске
    19h 25m
    1