Sedam pripadnika Oružanih snaga BiH pozitivno na virus

11.04.2020. 13:15
0
IZVOR: Srna

Sedam slučajeva virusa korona potvrđeno je u Oružanim snagama BiH, a 102 pripadnika su u samoizolaciji, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Oružane snage su angažovane na devet graničnih prelaza, gdje su instalirani šatorski objekti, opremljeni sa kompletima vojničkih kreveta i u kojima su izvršene mjere dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije, sa uspostavljenim mjerama obezbjeđivanja i čuvanja šatorskih naselja.

Pripadnici Oružanih snaga su angažovani na 24 lokacije na kojima je sedam kontejnera, 37 velikih i 15 malih šatora i 1.037 kreveta, a u fazi je priprema za angažovanje resursa na još 13 lokacija.

– Od 20. marta do juče civilnim strukturama je odobreno ukupno 28 kontejnera, 53 šatora, te 1.706 kreveta – istaknuto je u saopštenju.

Pomoć je upućena opštinama i gradovima Čapljina, Livno, Brčko, Banjaluka, Goražde, Nevesinje, Bileća, Zenica, Čitluk, Bijeljina, Orašje, Mostar, Ljubinje, Gacko, Travnik, Žepče, Lopare, Brod, Pelagićevo, Vlasenica, Kanton Sarajevo, Jablanica, te Republičkom štabu za vanredne situacije i Republičkoj upravi Civilne zaštite.

Komentari 0
Povezane vijesti
Od oktobra nove cijene kafe Od oktobra nove cijene kafe
U avgustu cijene više za 0,5 odsto, godišnja inflacija 1,3 odsto U avgustu cijene više za 0,5 odsto, godišnja inflacija 1,3 odsto
Uprava za indirektno oporezivanje BiH za najam vozila daje 5,9 miliona KM Uprava za indirektno oporezivanje BiH za najam vozila daje 5,9 miliona KM
Najčitanije
  • Sokočani uhapšeni zbog sumnje da su namjeravali policajcima zapaliti vozila
    22h 21m
    1
  • Sjećanje na poginule i umrle borce Srpske garde Ilidža
    2h 37m
    0
  • Podržimo predstavnice Istočnog Novog Sarajeva na "Ritmu Evrope"
    18h 32m
    0
  • Šumarski tehničari postaju njegovatelji
    21h 36m
    0
  • Pretresene škole u Hercegovini: Šta je pisalo u prijetećem mejlu?
    17h 33m
    0