Шеховац: Илиџански борац реализовао све планове у 2020. години

26.02.2021. 18:44
0
ИЗВОР: Катера

Борачка организација "Илиџански борац" из Источне Илиџе упркос тешкој ситуацији у протеклој 2020. години и пандемији вируса корона, успјела је да реализује све планиране активности, закључено је на данашњој редовној сједници Скупштине Борачке организације.

Предсједник Борачке организације "Илиџански борац" Горан Шеховац рекао је новинарима да је на данашњој сједници анализирано шта је урађено у претходном периоду, а шта је план да се реализује у наредном периоду.

- Бурна је година била, поготово што је владала и ова болест корона. У сваком случају, Борачка организација "Илиџански борац" је успјела да реализује све планове што је и дала себи као задатак за 2020. годину. Имали смо пар интервенција када су у питању наши демобилисани борци, гдје смо им помагали, ишли смо "од врата до врата", реаговали на позиве наших чланова и указали помоћ болесним, поготово породицама погинулих и демобилисаних бораца, те РВИ - рекао је Шеховац.

Шеховац је истакао да је 2020. годину за "Илиџански борац" обиљежио и групни одлазак суграђана и чланова ове борачке организације у Ниш, гдје су посјетили вјечну кућу, положили вијенце и цвијеће, те одали почаст преминулом доктору Миодрагу Лазићу.

- За све наше саборце и чланове борачке организације смо организовали превоз и преноћиште у Нишу, да бисмо испоштовали нашег доктора Миодрага Лазића. Уз интервенцију СО Источна Илиџа смо шеталишту у Источној Илиџи дали име по др Миодрагу Лазићу, а у наредном периоду планирамо и израду и постављање статуе др Лазићу - каже Шеховац.

Шеховац истиче да "Илиџански борац" функционише одлично и да тренутно броји преко 700 чланова, који су, према његовим ријечима, активно градили борачку организацију.

Он додаје да ова борачка организација сваке године организује манифестације попут "Дани одбране Илиџе", "4. август" и "Дани Касиндолског батаљона".

Шеховац је додао да постоји и одређених проблема, попут тога што су борци незадовољни положајем борачке популације, те у наредном периоду имају и план да искажу одређену врсту протеста поводом тога.

Додаје да они подржавају све борачке организације широм Републике Српске које исказују незадовољство радом појединих органа, када је у питању статус борачке организације.

Коментари 0
Повезане вијести
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    14h 42m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    5h 40m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    14h 6m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    12h 21m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    14h 0m
    0