Šehovac: Ilidžanski borac realizovao sve planove u 2020. godini

26.02.2021. 18:44
0
IZVOR: Katera

Boračka organizacija "Ilidžanski borac" iz Istočne Ilidže uprkos teškoj situaciji u protekloj 2020. godini i pandemiji virusa korona, uspjela je da realizuje sve planirane aktivnosti, zaključeno je na današnjoj redovnoj sjednici Skupštine Boračke organizacije.

Predsjednik Boračke organizacije "Ilidžanski borac" Goran Šehovac rekao je novinarima da je na današnjoj sjednici analizirano šta je urađeno u prethodnom periodu, a šta je plan da se realizuje u narednom periodu.

- Burna je godina bila, pogotovo što je vladala i ova bolest korona. U svakom slučaju, Boračka organizacija "Ilidžanski borac" je uspjela da realizuje sve planove što je i dala sebi kao zadatak za 2020. godinu. Imali smo par intervencija kada su u pitanju naši demobilisani borci, gdje smo im pomagali, išli smo "od vrata do vrata", reagovali na pozive naših članova i ukazali pomoć bolesnim, pogotovo porodicama poginulih i demobilisanih boraca, te RVI - rekao je Šehovac.

Šehovac je istakao da je 2020. godinu za "Ilidžanski borac" obilježio i grupni odlazak sugrađana i članova ove boračke organizacije u Niš, gdje su posjetili vječnu kuću, položili vijence i cvijeće, te odali počast preminulom doktoru Miodragu Laziću.

- Za sve naše saborce i članove boračke organizacije smo organizovali prevoz i prenoćište u Nišu, da bismo ispoštovali našeg doktora Miodraga Lazića. Uz intervenciju SO Istočna Ilidža smo šetalištu u Istočnoj Ilidži dali ime po dr Miodragu Laziću, a u narednom periodu planiramo i izradu i postavljanje statue dr Laziću - kaže Šehovac.

Šehovac ističe da "Ilidžanski borac" funkcioniše odlično i da trenutno broji preko 700 članova, koji su, prema njegovim riječima, aktivno gradili boračku organizaciju.

On dodaje da ova boračka organizacija svake godine organizuje manifestacije poput "Dani odbrane Ilidže", "4. avgust" i "Dani Kasindolskog bataljona".

Šehovac je dodao da postoji i određenih problema, poput toga što su borci nezadovoljni položajem boračke populacije, te u narednom periodu imaju i plan da iskažu određenu vrstu protesta povodom toga.

Dodaje da oni podržavaju sve boračke organizacije širom Republike Srpske koje iskazuju nezadovoljstvo radom pojedinih organa, kada je u pitanju status boračke organizacije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO) Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO)
Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži
Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    5h 28m
    6
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    18h 38m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    19h 10m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    17h 29m
    0
  • Dogovoreno da JKP „Sveti Marko“ vrši naplatu za održavanje Gradskog groblja „Crkvice“
    23h 26m
    1