Шеховац: Нећемо одустати од иницијативе за исплату мјесечног борачког додатка

18.04.2023. 19:14
0
ИЗВОР: katera.news

Чланови Скупштине Општинске борачке организације "Илиџански борац" присуствовали су редовној сједници на којој су поред извјештаја о раду са финансијским извјештајем за 2022. годину, плана рада за ову годину, разматрали и одлуку о провођењу избора у овој општинској организацији.

Предсједник Скупштине ОБО Илиџански борац Горан Шеховац рекао је да је циљ данашње сједнице анализирање извјештаја, али и упознавање чланова са даљим плановима.

- Позивамо све наше чланове да изађу на изборе и да изаберемо квалиететан кадар који ће нас представљати – рекао је Шеховац, додајући да ће датум одржавања избора бити накнадно саопштен.

Поворећи о плановима за наредни период Шеховац је истакао да је при крају завршетак централног споменика палим борцима на Вељинама, као и завршетак статуе др Миодрагу Лазићу која ће бити постављена на шеталишту у Источној Илиџи, које и носи име по овом великом човјеку.

- Такође, у плану је и рјешавање статутарних питања бораца. Нећемо одустати од иницијативе за исплату мјесечног борачког додатка за све демобилисане борце у Републици Српској. Тражићемо то од Владе Републике Српске – рекао је Шеховац.

Он је додао да ће захтијевати и повећање инвалиднина породицама погинулих бораца и ратним војним инвалидима, у проценту у којем расте и потрошачка корпа.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра одавање почасти погинулим током првог напада на Илиџу Сутра одавање почасти погинулим током првог напада на Илиџу
Застава 125. моторизоване бригаде са Кошара красиће спомен-капелу на Вељинама Застава 125. моторизоване бригаде са Кошара красиће спомен-капелу на Вељинама
Поново блокирано одржавање сједнице о НАТО агресији на СРЈ Поново блокирано одржавање сједнице о НАТО агресији на СРЈ
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    17h 51m
    5
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    1h 25m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    20h 34m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    15h 26m
    6
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    1h 44m
    0