Шеховац: Нећемо одустати од иницијативе за исплату мјесечног борачког додатка

18.04.2023. 19:14
0
ИЗВОР: katera.news

Чланови Скупштине Општинске борачке организације "Илиџански борац" присуствовали су редовној сједници на којој су поред извјештаја о раду са финансијским извјештајем за 2022. годину, плана рада за ову годину, разматрали и одлуку о провођењу избора у овој општинској организацији.

Предсједник Скупштине ОБО Илиџански борац Горан Шеховац рекао је да је циљ данашње сједнице анализирање извјештаја, али и упознавање чланова са даљим плановима.

- Позивамо све наше чланове да изађу на изборе и да изаберемо квалиететан кадар који ће нас представљати – рекао је Шеховац, додајући да ће датум одржавања избора бити накнадно саопштен.

Поворећи о плановима за наредни период Шеховац је истакао да је при крају завршетак централног споменика палим борцима на Вељинама, као и завршетак статуе др Миодрагу Лазићу која ће бити постављена на шеталишту у Источној Илиџи, које и носи име по овом великом човјеку.

- Такође, у плану је и рјешавање статутарних питања бораца. Нећемо одустати од иницијативе за исплату мјесечног борачког додатка за све демобилисане борце у Републици Српској. Тражићемо то од Владе Републике Српске – рекао је Шеховац.

Он је додао да ће захтијевати и повећање инвалиднина породицама погинулих бораца и ратним војним инвалидима, у проценту у којем расте и потрошачка корпа.

Коментари 0
Повезане вијести
Усвојен извјештај о извршењу буџета, прота Војо добија бисту у Парку великана у Источном Новом Сарајеву Усвојен извјештај о извршењу буџета, прота Војо добија бисту у Парку великана у Источном Н...
"Лидл" стиже у Источну Илиџу "Лидл" стиже у Источну Илиџу
У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ
Најчитаније
 • Косовски новомученик отац Харитон
  16h 23m
  1
 • Преминуо млади голман репрезентације Црне Горе
  12h 30m
  0
 • Одржан Сабор изворног пјевања
  6h 9m
  0
 • Служен парастос за погинуле борце из Касиндола (ФОТО)
  14h 13m
  2
 • Шеховац: Хелез својим изјавама жели добити више гласова на локалним изборима
  12h 18m
  16