Šehovac: Nećemo odustati od inicijative za isplatu mjesečnog boračkog dodatka

18.04.2023. 19:14
0
IZVOR: katera.news

Članovi Skupštine Opštinske boračke organizacije "Ilidžanski borac" prisustvovali su redovnoj sjednici na kojoj su pored izvještaja o radu sa finansijskim izvještajem za 2022. godinu, plana rada za ovu godinu, razmatrali i odluku o provođenju izbora u ovoj opštinskoj organizaciji.

Predsjednik Skupštine OBO Ilidžanski borac Goran Šehovac rekao je da je cilj današnje sjednice analiziranje izvještaja, ali i upoznavanje članova sa daljim planovima.

- Pozivamo sve naše članove da izađu na izbore i da izaberemo kvalietetan kadar koji će nas predstavljati – rekao je Šehovac, dodajući da će datum održavanja izbora biti naknadno saopšten.

Povoreći o planovima za naredni period Šehovac je istakao da je pri kraju završetak centralnog spomenika palim borcima na Veljinama, kao i završetak statue dr Miodragu Laziću koja će biti postavljena na šetalištu u Istočnoj Ilidži, koje i nosi ime po ovom velikom čovjeku.

- Takođe, u planu je i rješavanje statutarnih pitanja boraca. Nećemo odustati od inicijative za isplatu mjesečnog boračkog dodatka za sve demobilisane borce u Republici Srpskoj. Tražićemo to od Vlade Republike Srpske – rekao je Šehovac.

On je dodao da će zahtijevati i povećanje invalidnina porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima, u procentu u kojem raste i potrošačka korpa.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra odavanje počasti poginulim tokom prvog napada na Ilidžu Sutra odavanje počasti poginulim tokom prvog napada na Ilidžu
Zastava 125. motorizovane brigade sa Košara krasiće spomen-kapelu na Veljinama Zastava 125. motorizovane brigade sa Košara krasiće spomen-kapelu na Veljinama
Ponovo blokirano održavanje sjednice o NATO agresiji na SRJ Ponovo blokirano održavanje sjednice o NATO agresiji na SRJ
Najčitanije
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    9h 32m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    23h 46m
    0
  • Snijeg ponovo zabijelio BiH
    21h 53m
    0
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    40m
    1
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    3h 23m
    0