Шеховац: Нико не може мијењати дан рођења Републике Српске

21.06.2024. 15:41
5
ИЗВОР: katera.news

Редовна сједница Одбора борачких организација Сарајевско-Романијске регије одржан је данас у Источном Сарајеву.

Координатор овог Одбора Горан Шеховац нагласио је да је став Одбора да Дан Републике Српске - 9. јануар буде обиљежаван као и до сада, наводећи да је то једини легитимни Дан Републике.

- Нико не може мијењати дан рођења Републике Српске. Уколико буде потребно борци ће изаћи на улицу на бране 9. јануар. Само тај дан прихватамо као Дан Републике – рекао је он.

Према његовим ријечима, одбор Борачких организација Сарајевско-романијске је уз све политичке факторе који бране интересе Републике Српске и није битно ко, како и на који начин то ради.

- Ко год брани интересе Републике Српске ми смо уз њега - поручио је он.

Слика

Фото: katera.news

Шеховац је поновио да је Република Српска вјечна, те да није геноцидна творевина.

- Она је настала да наша дјеца нормално живе, а не да се плаше да ходају појединим градовима, да гледају шта смију обући када оду у неки град и Република Српска је настала да се такве ствари не би дешавале - рекао је Шеховац, додајући да је много људи дало живот за Републику Српску да би неко тражио да се она укине.

Што се тиче тачке дневног реда о безбједосној ситуацију на подручју које покрива овај регионални одбор, он је истакао да отровне стрелице стално иду према Републици Српској или Источном Сарајеву.

- Стално неки паметњаковићи због својих политичких поена, гласача и критичне масе, мисле ако кажу да треба укинути Републику Српску да ће добити више гласова - навео је Шеховац и додао да свако ко тражи укидање Републике Српске треба да одговара.

Правници и званичници Републике Српске, како каже Шеховац, треба да подносе пријаве против оних који траже укидање Српске, јер је то, како додаје, један од начина на који се може бранити Република Српска.

Слика

Фото: katera.news

Шеховац је додао и да је Одбор Борачких организација Сарајевско-романијске регије задовољан радом на терену свих општинских борачких организација.

Коментари 5
  • Generic placeholder image
    Realista 23.06.2024. 13:59
    Šehovac još samo da se počne šišati ko onaj iz Sjeverne Koreje,iste parole mantraju
  • Generic placeholder image
    Предатор 23.06.2024. 09:17
    Опет ти о поштењу. Иди на летовање, попусти мало. Рано си почео предизборну
  • Generic placeholder image
    Ре: народ 23.06.2024. 08:45
    А ко сједи у првим редовима. Причаш као да Шеховац бира и поставља руководиоце борачких организација. Односно, баљезгаш.
    Какво опште стање борачке популације у Републици Српској најбоље показује ова горе слика. На све тројици (сем Шехе), нема 65 марака вриједности гардеробе. Све пијаца Отока.
  • Generic placeholder image
    Narod 21.06.2024. 20:12
    I trbaga ukinuti kad vidimo ko sve sjedi u prvim redovima Kova jedina žena što je muža izgubila gdjesuti Šehovac majke što su djecu izgubili sremotno forsiranje jedne žene
  • Generic placeholder image
    Petar 21.06.2024. 15:52
    Nesreća SDS koja se oglašava po potrebi. Ne trebaš 9 januar braniti od Srba već od Sarajeva, Šmita i od Marfija kriminalca.
    Pa nije Drpski narod vesla sisao da ne zna ko si ti i takvi kao ti.
Повезане вијести
Шеховац: Хелез својим изјавама жели добити више гласова на локалним изборима Шеховац: Хелез својим изјавама жели добити више гласова на локалним изборима
Удружење гардиста: 9. јануар представља десетине хиљада српских жртава у борби за слободу Удружење гардиста: 9. јануар представља десетине хиљада српских жртава у борби за слободу
Шеховац: Истражити колико је живих чија су имена уклесана у Поточарима Шеховац: Истражити колико је живих чија су имена уклесана у Поточарима
Најчитаније
  • Од пуцња у Сарајеву до Панчева - Како живе потомци браће Гаврила Принципа (ВИДЕО)
    8h 32m
    15
  • Говор владике Николаја на Видовдан 1916. године
    3h 11m
    1
  • Његош Плакаловић именован за замјеника начелника општине Источни Стари Град
    22h 41m
    10
  • Змија отровница ујела четворогодишње дијете!
    19h 50m
    0
  • Још једна тешка несрећа на путевима у БиХ, погинуле двије особе
    21h 54m
    0