Šehovac: Niko ne može mijenjati dan rođenja Republike Srpske

21.06.2024. 15:41
5
IZVOR: katera.news

Redovna sjednica Odbora boračkih organizacija Sarajevsko-Romanijske regije održan je danas u Istočnom Sarajevu.

Koordinator ovog Odbora Goran Šehovac naglasio je da je stav Odbora da Dan Republike Srpske - 9. januar bude obilježavan kao i do sada, navodeći da je to jedini legitimni Dan Republike.

- Niko ne može mijenjati dan rođenja Republike Srpske. Ukoliko bude potrebno borci će izaći na ulicu na brane 9. januar. Samo taj dan prihvatamo kao Dan Republike – rekao je on.

Prema njegovim riječima, odbor Boračkih organizacija Sarajevsko-romanijske je uz sve političke faktore koji brane interese Republike Srpske i nije bitno ko, kako i na koji način to radi.

- Ko god brani interese Republike Srpske mi smo uz njega - poručio je on.

Slika

Foto: katera.news

Šehovac je ponovio da je Republika Srpska vječna, te da nije genocidna tvorevina.

- Ona je nastala da naša djeca normalno žive, a ne da se plaše da hodaju pojedinim gradovima, da gledaju šta smiju obući kada odu u neki grad i Republika Srpska je nastala da se takve stvari ne bi dešavale - rekao je Šehovac, dodajući da je mnogo ljudi dalo život za Republiku Srpsku da bi neko tražio da se ona ukine.

Što se tiče tačke dnevnog reda o bezbjedosnoj situaciju na području koje pokriva ovaj regionalni odbor, on je istakao da otrovne strelice stalno idu prema Republici Srpskoj ili Istočnom Sarajevu.

- Stalno neki pametnjakovići zbog svojih političkih poena, glasača i kritične mase, misle ako kažu da treba ukinuti Republiku Srpsku da će dobiti više glasova - naveo je Šehovac i dodao da svako ko traži ukidanje Republike Srpske treba da odgovara.

Pravnici i zvaničnici Republike Srpske, kako kaže Šehovac, treba da podnose prijave protiv onih koji traže ukidanje Srpske, jer je to, kako dodaje, jedan od načina na koji se može braniti Republika Srpska.

Slika

Foto: katera.news

Šehovac je dodao i da je Odbor Boračkih organizacija Sarajevsko-romanijske regije zadovoljan radom na terenu svih opštinskih boračkih organizacija.

Komentari 5
  • Generic placeholder image
    Realista 23.06.2024. 13:59
    Šehovac još samo da se počne šišati ko onaj iz Sjeverne Koreje,iste parole mantraju
  • Generic placeholder image
    Predator 23.06.2024. 09:17
    Opet ti o poštenju. Idi na letovanje, popusti malo. Rano si počeo predizbornu
  • Generic placeholder image
    Re: narod 23.06.2024. 08:45
    A ko sjedi u prvim redovima. Pričaš kao da Šehovac bira i postavlja rukovodioce boračkih organizacija. Odnosno, baljezgaš.
    Kakvo opšte stanje boračke populacije u Republici Srpskoj najbolje pokazuje ova gore slika. Na sve trojici (sem Šehe), nema 65 maraka vrijednosti garderobe. Sve pijaca Otoka.
  • Generic placeholder image
    Narod 21.06.2024. 20:12
    I trbaga ukinuti kad vidimo ko sve sjedi u prvim redovima Kova jedina žena što je muža izgubila gdjesuti Šehovac majke što su djecu izgubili sremotno forsiranje jedne žene
  • Generic placeholder image
    Petar 21.06.2024. 15:52
    Nesreća SDS koja se oglašava po potrebi. Ne trebaš 9 januar braniti od Srba već od Sarajeva, Šmita i od Marfija kriminalca.
    Pa nije Drpski narod vesla sisao da ne zna ko si ti i takvi kao ti.
Povezane vijesti
Šehovac: Helez svojim izjavama želi dobiti više glasova na lokalnim izborima Šehovac: Helez svojim izjavama želi dobiti više glasova na lokalnim izborima
Udruženje gardista: 9. januar predstavlja desetine hiljada srpskih žrtava u borbi za slobodu Udruženje gardista: 9. januar predstavlja desetine hiljada srpskih žrtava u borbi za slobodu
Šehovac: Istražiti koliko je živih čija su imena uklesana u Potočarima Šehovac: Istražiti koliko je živih čija su imena uklesana u Potočarima
Najčitanije
  • Njegoš Plakalović imenovan za zamjenika načelnika opštine Istočni Stari Grad
    13h 5m
    5
  • Gavrilo Princip – Pucanj za slobodu
    22h 15m
    16
  • Otkazana "Konferencija beba" u Istočnom Novom Sarajevu
    15h 13m
    1
  • Još jedna teška nesreća na putevima u BiH, poginule dvije osobe
    12h 18m
    0
  • Zmija otrovnica ujela četvorogodišnje dijete!
    10h 14m
    0