Шеховац: У априлу смањен број кривичних дјела за 26%

28.05.2024. 12:50
2
ИЗВОР: srna.rs

На подручју у надлежности Полицијске управе Источно Сарајево, у априлу је смањен број кривичних дјела за 26 одсто у односу на исти мјесец лани, рекао је начелник ове управе Бранимир Шеховац.

Шеховац је истакао да у априлу нису имали евидентирана кривична дјела са већим степеном друштвене опасности, нити кривичних дјела разбојништва и отуђења моторних возила.

Нису евидентиарана ни нарушавање јавног реда и мира у већем обиму, а смањен је и број саобраћајних незгода, у којима није било погинулих лица.

Шеховац је поручио да предузимају појачане активности, када је ријеч о кривичним дјелима злоупотребе дрога.

- Када се сагледају сви показатељи, цијеним да је стање на подручју Полицијске управе Источно Сарајево стабилно и задовољавајуће - поручио је Шеховац на конференцији за новинаре.

Начелник Сектора полиције Милан Чворо, рекао је да је у априлу евидентирано 51 нарушавање јавног реда и мира, што је за 45,7 одсто више него у истом периоду лани, од чега је у 19 случајева нарушаван конзумирањем дроге.

Чворо је истакао да је због нарушавања јавног реда и мира санкционисано 60 лица, против 10 је поднесено седам захтјева за покретање прекршајног поступка, а осталим лицима је уручено 50 прекршајних налога.

Он је рекао се у априлу догодило 40 саобраћајних незгода, што је за 18,4 одсто мање у односу на април лани. Лакше и теже је повријеђено 25 лица, док смртно страдалих није било.

Према његовим ријечима, у априлу је регистровано 3.658 прекршаја из области безбједности саобраћаја, што је за 43,1 одсто више у односу на упоредни мјесец лани, а због почињених прекршаја у саобраћају санкционисана су 2.953 учесника.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Радомир Церовина, рекао је да је у априлу на подручју ове полицијске управе регистровано 40 кривичних дјела, што је за 26 одсто мање него истог мјесеца лани.

Церовина је нагласио да је поднесено 37 извјештаја о почињеним кривичним дјелима и пријављено 35 лица, од чега је 11 повратника у вршењу кривичних дјела, док малољетних извршилаца кривичних дјела није било.

Када је ријеч о општем криминалитету, Церовина је додао да су регистрована 33 кривична дјела, од чега је 10 било по непознатом починиоцу.

- Коефицијент укупне расвијетљености кривичних дјела је 78, док је коефицијент расвијетљености по непознатом починиоцу 30 - навео је Церовина, те додао се у априлу на подручју Полицијске управе догодило и једно самоубиство.

Према његовим ријечима, у априлу су евидентирана 82 случаја злоупотребе дрога, поднесена су два захтјева за покретање прекршајног поступка и издато 79 прекршајних налога.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Rade 28.05.2024. 23:56
    Sve je super ,sve je ok...
  • Generic placeholder image
    Zmajodnocaja 28.05.2024. 14:16
    Šta je sa saobraćajnim nesrećama u par ulica u lukavici..
Повезане вијести
У августу мање кривичних дјела, једно лице смртно страдало У августу мање кривичних дјела, једно лице смртно страдало
Рад на проналаску извршиоца оштећења возила у Сокоцу Рад на проналаску извршиоца оштећења возила у Сокоцу
Лице из Сарајева ухапшено због изнуде Лице из Сарајева ухапшено због изнуде
Најчитаније
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    17h 43m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    22h 58m
    0
  • Мајдову потврђена суспензија: Џудиста из Источног Сарајева није кажњен само због тога што се прекрстио
    12h 26m
    3
  • Тата у бијелој кочији дочекао маму и бебу испред породилишта
    14h 26m
    3
  • Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
    20h 44m
    0