Šehovac: U aprilu smanjen broj krivičnih djela za 26%

28.05.2024. 12:50
2
IZVOR: srna.rs

Na području u nadležnosti Policijske uprave Istočno Sarajevo, u aprilu je smanjen broj krivičnih djela za 26 odsto u odnosu na isti mjesec lani, rekao je načelnik ove uprave Branimir Šehovac.

Šehovac je istakao da u aprilu nisu imali evidentirana krivična djela sa većim stepenom društvene opasnosti, niti krivičnih djela razbojništva i otuđenja motornih vozila.

Nisu evidentiarana ni narušavanje javnog reda i mira u većem obimu, a smanjen je i broj saobraćajnih nezgoda, u kojima nije bilo poginulih lica.

Šehovac je poručio da preduzimaju pojačane aktivnosti, kada je riječ o krivičnim djelima zloupotrebe droga.

- Kada se sagledaju svi pokazatelji, cijenim da je stanje na području Policijske uprave Istočno Sarajevo stabilno i zadovoljavajuće - poručio je Šehovac na konferenciji za novinare.

Načelnik Sektora policije Milan Čvoro, rekao je da je u aprilu evidentirano 51 narušavanje javnog reda i mira, što je za 45,7 odsto više nego u istom periodu lani, od čega je u 19 slučajeva narušavan konzumiranjem droge.

Čvoro je istakao da je zbog narušavanja javnog reda i mira sankcionisano 60 lica, protiv 10 je podneseno sedam zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, a ostalim licima je uručeno 50 prekršajnih naloga.

On je rekao se u aprilu dogodilo 40 saobraćajnih nezgoda, što je za 18,4 odsto manje u odnosu na april lani. Lakše i teže je povrijeđeno 25 lica, dok smrtno stradalih nije bilo.

Prema njegovim riječima, u aprilu je registrovano 3.658 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, što je za 43,1 odsto više u odnosu na uporedni mjesec lani, a zbog počinjenih prekršaja u saobraćaju sankcionisana su 2.953 učesnika.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Radomir Cerovina, rekao je da je u aprilu na području ove policijske uprave registrovano 40 krivičnih djela, što je za 26 odsto manje nego istog mjeseca lani.

Cerovina je naglasio da je podneseno 37 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima i prijavljeno 35 lica, od čega je 11 povratnika u vršenju krivičnih djela, dok maloljetnih izvršilaca krivičnih djela nije bilo.

Kada je riječ o opštem kriminalitetu, Cerovina je dodao da su registrovana 33 krivična djela, od čega je 10 bilo po nepoznatom počiniocu.

- Koeficijent ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela je 78, dok je koeficijent rasvijetljenosti po nepoznatom počiniocu 30 - naveo je Cerovina, te dodao se u aprilu na području Policijske uprave dogodilo i jedno samoubistvo.

Prema njegovim riječima, u aprilu su evidentirana 82 slučaja zloupotrebe droga, podnesena su dva zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato 79 prekršajnih naloga.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Rade 28.05.2024. 23:56
    Sve je super ,sve je ok...
  • Generic placeholder image
    Zmajodnocaja 28.05.2024. 14:16
    Šta je sa saobraćajnim nesrećama u par ulica u lukavici..
Povezane vijesti
U avgustu manje krivičnih djela, jedno lice smrtno stradalo U avgustu manje krivičnih djela, jedno lice smrtno stradalo
Rad na pronalasku izvršioca oštećenja vozila u Sokocu Rad na pronalasku izvršioca oštećenja vozila u Sokocu
Lice iz Sarajeva uhapšeno zbog iznude Lice iz Sarajeva uhapšeno zbog iznude
Najčitanije
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    15h 18m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    20h 33m
    0
  • Majdovu potvrđena suspenzija: Džudista iz Istočnog Sarajeva nije kažnjen samo zbog toga što se prekrstio
    10h 1m
    3
  • Tata u bijeloj kočiji dočekao mamu i bebu ispred porodilišta
    12h 1m
    3
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    18h 19m
    0