Селак: Само у БиХ народ се убјеђује да је скенирање листића опасно по националне интересе

05.07.2021. 19:44
2
ИЗВОР: srpskainfo.com

Господин Додик је из неког разлога себе пронашао у мојој тези да владајућим странкама у БиХ не одговарају поштени избори. Као реакцију на то посегао је за личним омаловажавањима и алузијама на непоштење, криминал и ко зна шта све не.

Поручио је ово предсједник СПС Горан Селак, реагујући на данашње обраћање српског члана Предсједништва БиХ, Милорада Додика поводом измјена изборног закона, гдје је у негативном контексту споменуо предсједника СПС.

Селак истиче да о Додиковом ријечима треба да суди народ који треба сам процијенити ко је и колико поштен и принципијелан, ко је шта и колико употријебио и злоупотријебио.

– Ако уђемо у ту математику, требали би дани само да се неке ствари изброје – истиче Селак.

Када је ријеч о ставу да владајућим странкама у БиХ не одговарају поштени избори, то је, како каже Селак, чињеница коју је тешко демантовати.

– Већ сви око БиХ имају прецизне механизме контроле и објаву резултата у року од 15 до 30 минута након затварања избора. Само овдје и даље иду “бугарски” возови, мобилни телефони иза паравана, људи са списковима испред биралишта и сви други марифетлуци, а резултати се не знају данима. Само у БиХ је страх од скенирања листића и камера,у дигиталној ери када се скенирају пропуснице за базен у вриједности од пар марака и када камере покривају сваки угао, народ овдје убјеђују да је по националне интересе опасно скенирање листића и надзор бирачког мјеста. Могуће да је опасно за неке интересе, али за народне и националне ипак не. То су господине Додик чињенице, и умјесто љутње и личних дисквалификација изволите и демантујте ме – омогућите ефикасну контролу изборног дана и бројања и ја ћу се заиста извинити што сам и Вашу странку убројао у оне која неће поштене изборе – поручио је Селак.

 

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Marko Konjokrad 06.07.2021. 09:47
    Gledaj Gorana Seljaka on prica o izbornom procesu pokro si na Palama koga si stigo i u citavom Rs i ti pricas o necem lopovcino jedna.
  • Generic placeholder image
    Glasa 06.07.2021. 09:19
    Tvoja kriminalna stranka ce najvise izgubiti ako se uvede skeniranje glasackih listica
Повезане вијести
Пред министрима важан документ: Посљедња шанса за Изборни закон БиХ Пред министрима важан документ: Посљедња шанса за Изборни закон БиХ
Шмит наметнуо техничке измјене Изборног закона БиХ! Шмит наметнуо техничке измјене Изборног закона БиХ!
Додик: Не треба мијењати Изборни закон у БиХ Додик: Не треба мијењати Изборни закон у БиХ
Најчитаније
  • Војно возило које је смрскало "форд" теже и од аутобуса
    4h 36m
    1
  • Морбилима заражено 309 лица, у Источном Сарајеву 33 лица
    22h 6m
    0
  • Данас Свети Јоаким и Ана
    6h 29m
    0
  • Малим херојима у борби за живот потребна подршка друштва
    5h 49m
    0
  • Тресло се тло: Земљотрес код Кнежева
    4h 25m
    0