Шеранић: Ситуација озбиљна, велики број обољелих и хоспитализованих

11.11.2020. 14:40
0
ИЗВОР: СРНА

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је данас у Источном Сарајеву да је епидемиолошка ситуација у Републици Српској озбиљна због броја лица која су заражена вирусом корона, а посебно због броја пацијената који су на болничком лијечењу.

- Имамо неповољан тренд свега. Велики је број пацијената који су на лијечењу у свим болницама широм Републике Српске - рекао је Шеранић новинарима у Источном Срајеву.

Он је истакао да се епидемиолошка ситуација редовно прати, те да Републички штаб редовно засједа.

- Ми смо прошли петак имали проширену сједницу Републичког штаба гдје смо сагледали све оно што нас очекује у наредних три до шест мјесеци - појаснио је Шеранић.

Министар здравља и социјалне заштите је рекао да се мјере које су на снази, али и евентуално увођење нових константно разматрају у складу са цјелокупном епидемиолошком ситуацијом.

- Суштина свих мјера је да се испоштују оне које су на снази. Да их исконтролишемо да би могли знати да ли су или нису пружиле адекватну врсту заштите, па онда да идемо на сљедеће мјере- поручио је Шеранић.

Он је рекао да се у оваквим ситуацијама доносе мјере које су биле у марту и априлу, те да се сада врше процјене на који начин, у ширем друштвеном контексту, доносити мјере појединачно, а све с примарним циљем заштите здравља становништва. 

Коментари 0
Повезане вијести
Скакавац: Министар Шеранић изнио неистине, постоји сва документација за Милошево лијечење Скакавац: Министар Шеранић изнио неистине, постоји сва документација за Милошево лијечење
Шеранић најавио нове мјере због короне Шеранић најавио нове мјере због короне
Упитно именовање, али и стручна спрема Костадина Васића Упитно именовање, али и стручна спрема Костадина Васића
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    20h 32m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    18h 1m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    12h 15m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    17h 19m
    1
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    8h 27m
    0