Шеранић "личност године": Признање дугујем свим здравственим радницима

08.06.2020. 08:29
0
ИЗВОР: Агенције

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић добитник је награде “Вечерњаков печат” за "личност године", коју додјељује Вечерњи лист, издање за БиХ.

Ово признање добиле су и докторке Дарија Кисић Тепавчевић из Србије и Аленка Маркотић из Хрватске.

Тако су ове године три личности - личност године.

Шеранић је рекао да признање дугује свим здравственим радницима у Српској, тиму у Министарству здравља и својој породици.

- Користим прилику да захвалим Вечерњем листу на признању и изразим наду да ћемо у будућности бити мање у прилици да се сусрећемо са оваквим ситуацијама које смо имали у протекла три мјесеца - рекао је Шеранић.

Он је честитао докторки Кисић Тепавчевић и докторки Маркотић, истичући да су оне много допринијеле да “регионално пратећи једни друге, дамо успјешан одговор на епидемију вируса корона”.

Тегелтија добитник “Вечерњаковог печата” у категорији “Политичар године”

Престижна манифестација, овогодишњи 19. по реду “Вечерњаков печат”, одржава се истовремено у неколико градова у БиХ и региону. Посебни оцјењивачки суд са ширег пописа изабрао је 150 кандидата из свих сфера живота који су са својим дјеловањем обиљежили протеклу годину.

Међу добитницима “Вечерњаковог печата” је предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија којем је уручена награда “Политичар године”.

- Савјет министара схватио сам као мјесто компромиса. Успјели смо добити први дио борбе за спасавање живота. Осигурали смо 750 милиона евра помоћи. Тако велику помоћ БиХ никад није добила. Оно што нам сад предстоји, а то је борба против посљедица пандемије - истакао је Тегелтија након што му је предсједник Академије наука и Умјетности Републике Српске Рајко Кузмановић уручио награду.

Одлучено је да се у овој категорији додијели награда и за међуполитички дијалог. Награду је добио Фахрудин Радончић, предсједник Савеза за бољу будућност. Признање му је уручио Аднан Терзић, бивши предсједавајући Савјета министара и актуелни директор Аутоцеста ФБиХ.

Радончић је подсјетио како је важна сарадња и како је то перспектива која је кључна што се показало и у борби против Ковида-19.

Због епидемије корона вируса овогодишње издање “Вечерњаковог печата” одржава се у помало измијењеном формату, без присуства публике.

Коментари 0
Повезане вијести
Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ? Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ?
Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
Земљотрес у БиХ! Земљотрес у БиХ!
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    7h 52m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    6h 48m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    22h 32m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    23h 44m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    20h 17m
    0