Шеранић: Очекујемо повећање броја заражених у Српској

17.03.2020. 16:48
0
ИЗВОР: Агенције

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је данас да у Српској нема нових случајева заражених вирусом корона, а да, према очекивањима, расте број лица која су под надзором.

- Очекујемо да ће у наредном периоду доћи до повећања зараженог броја људи у Републици Српској. Битно је да испратимо адекватно те особе и да се задржимо на ономе што је до сада и било, а то је да су особе са благим симптомима и да нема погоршања здравственог стања - рекао је Шеранић.

У Републици Српској, у локалним заједницама под надзором су: Бањалука 843 особе, Прњавор 373 особе, Бијељина 370 особа, Добој 347 особа, Лакташи 241 особа, Дервента 225 особа, Теслић 153 особа, Модрича 122 особе, Челинац и Градишка 108 особа.

У Републици Српској 216 особа је изашло из надзора.

- Повећан број особа у надзору што је и нормално и било је за очекивати. Наши инспектори на граници уручују рјешења за надзор грађана, а и грађани су почели да се пријављују по доласку из иностранства прије него што је на снагу ступила мјера самоизолације - рекао је Шеранић.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској
Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
Обиљежавање Дана Игманске бригаде Војске Републике Српске Обиљежавање Дана Игманске бригаде Војске Републике Српске
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    22h 12m
    1
  • Партизан мијења име!
    14h 54m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    19h 27m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    17h 1m
    2
  • Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
    22h 46m
    3