Шеранић: Примићу вакцину против вируса корона, ако буде доступна

06.09.2020. 09:07
0
ИЗВОР: Srna

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је да се редовно вакцинише против грипа и да ће примити и вакцину против вируса корона, ако буде доступна.

-Наредне седмице ћу имати састанак са колегама из Свјетске здравствене организације /СЗО/ који долазе из Копенхагена, а једна од тема ће, свакако, да буде доступност вакцине. Очекујем да ћемо и ми бити адекватно опскрбљени и да ћемо становништву пружити и овај вид заштите- рекао је Шеранић за "Српска инфо".

Шеранић је напоменуо да ниједна вакцина неће бити пуштена у употребу, док се не добију адекватни сертификати о том питању, што је став Свјетске здравствене организације.

Када је ријеч о вакцинацији, Шеранић је навео да вакцину против грипа редовно прима од 2004. године и да ће то учинити и ове године.

-Примићу и вакцину против корона вируса, ако буде доступна и ако буде препоручена за моју циљну групу- рекао је Шеранић за "Српска инфо".

Он је подсјетио да је Српска заузела став да буде у реду чекања код свих од којих може да добије ту вакцину.

Коментари 0
Повезане вијести
Позив родитељима да вакцинишу дјецу против морбила и великог кашља Позив родитељима да вакцинишу дјецу против морбила и великог кашља
Скакавац: Министар Шеранић изнио неистине, постоји сва документација за Милошево лијечење Скакавац: Министар Шеранић изнио неистине, постоји сва документација за Милошево лијечење
Почела вакцинација против сезонског грипа у Хан Пијеску, Сокоцу и Рогатици Почела вакцинација против сезонског грипа у Хан Пијеску, Сокоцу и Рогатици
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    3h 8m
    1
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    12h 0m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    5h 51m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    9h 36m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    23h 9m
    0