Шеранић: Укидају се карантини, дозвољено окупљање до 50 особа

11.05.2020. 16:19
1
ИЗВОР: Глас Српске

Особе које се налазе у локалним и карантинима на граници од сутра у шест часова боравиће у кућној изолацији, рекао је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић након данашње сједнице Републичког штаба за ванредне ситуације.

- Од сутра у 6 часова локалне заједнице имати обавезу да распусте локалне карантине и упуте особе на кућну изолацију до 14 дана. Односно, ако је неко био у карантину пет дана, у кућној изолацији ће провести још девет дана - рекао је  Шеранић.

Додао је да ће се на граничним карантинима такође од сутра од шест часова издавати рјешења о кућној изолацији. Истакао је да возачи у међународном превозу неће ићи у изолацију и само ће бити евидентирани.

- Свака особа из карантина неће бити тестирана, већ се упућује у кућну изолацију, а у случају појаве симптома, одмах се јавља породичном доктору. Исто ће бити предвиђено за све који улазе у Републику Српску у складу са рјешењем, о кућној изолацији - рекао је Шеранић.

Додао је да је Републички штаб за ванредне ситуације на данашњој сједници ставио ван снаге одлуку којом је било предвиђено да на јавним површинама не може да буде група већа од троје људи и прецизирао да је тај број сада максимално 50 људи.

- Треба нагласити да се и даље не препоручују масовна окупљања. Морају се и даље држати све личне превентивне мјере, ношење маски, рукавица у затвореном јавном простору те држање дистанце, минималне удаљености од два метра - рекао је Шеранић.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Saska 11.05.2020. 20:58
    Ja ljudi kako je ovaj čovjek, uvijek pozitivan,svaka mu čast,kultura,profesionalizam,a uvjek pozitivne energije na pretek i sa pozitivnim riječima. 😇😇😇😇😇😁😁😁😁😁😁
Повезане вијести
Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ? Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ?
Појачан саобраћај на више граничних прелаза Појачан саобраћај на више граничних прелаза
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    14h 46m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    13h 30m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    8h 15m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    5h 14m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    5h 20m
    0