Сергеј Милинковић-Савић: Не смемо да срљамо против Бугара, битна су три бода

18.10.2023. 17:32
0
ИЗВОР: Танјуг

Српски фудбалски репрезентативац Сергеј Милинковић-Савић изјавио је да ће његов тим добро да се припреми за меч са Бугарском у последњем колу квалификација за Европско првенство 2024. и додао да очекује сигуран пласман на континентални шампионат у Њемачкој.

Србија је синоћ у Београду побиједила Црну Гору резултатом 3:1 у мечу групе Г квалификација за ЕП 2024. Литванија и Мађарска су одиграле 2:2. Мађарска је прва на табели са 14 бодова, док је Србија друга са 13. Црна Гора је трећа са осам бодова.

Сергеј Милинковић-Савић је на мечу са Црном Гором ушао у игру у другом полувремену.

- Сигурно је да је тешко на клупи, али шта је ту је. Селектор одлучује, мотивација остаје иста без обзира да ли играм или сам на клупи за резерве или на трибинама. Ту смо сви заједно и сви имамо заједнички циљ да сваку утакмицу победимо и да остваримо што смо од првог дана желели - рекао је Милинковић-Савић, преноси ФС С.

Он је истакао да репрезентативци Србије нису обраћали пажњу на изјаве црногорских фудбалера уочи меча у Београду.

- Било нам је жао што смо изгубили утакмицу у Мађарској, знамо да смо заслужили нешто више, јер смо одиграли добру утакмицу. Желели смо да одиграмо добар меч као онај у Мађарској, припремали смо се за то два дана. Сада се све поклопило, узели смо три бода. Сада ћемо да се припремимо до новембра и да одрадимо тај 'фајнал тач' - истакао је српски репрезентативац.

Србији је за пласман на ЕП довољан бод у посљедњем мечу квалификација за ЕП 2024. са Бугарском, који је на програму 19. новембра.

- Бугари су нам тамо узели два бода, дали смо гол у последњем минуту. Припремићемо се као и за сваку утакмицу. Не смемо да срљамо, имамо 90 минута. Битно је дамо један гол, а да не примимо ниједан и то је довољно. Битна су три бода - додао је Милинковић-Савић.

Он је похвалио атмосферу на трибинама на дуелу са Црном Гором.

- Била је одлична атмосфера после дужег времена. Навијачи су осетили да је велика важност утакмице, дошли су у великом броју и ја сам им захвалан на томе - навео је српски фудбалер.

Милинковић-Савић је подсјетио да Србије није дуго играла на ЕП.

- Играо сам на два СП и јако бих волео да одемо на ЕП, јер нисмо дуго играли на континенталном шампионату. Мислим да ова екипа заслужује ЕП, то је показала на терену. Имамо сјајну групу играча и сјајну атмосферу. Мислим да то сви заједно заслужујемо, не само играчи, него и стручни штаб, Савез, држава... Сви људи у Србији очекују од нас да се пласирамо на ЕП - закључио је Милинковић-Савић.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    3h 49m
    7
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    2h 45m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    21h 30m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    18h 29m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    19h 41m
    0