Серија земљотреса погодила Албанију, најмање троје погинулих

26.11.2019. 08:13
0
ИЗВОР: b92.net

Земљотрес јачине 6,4 степени Рихтерове скале се у ноћи између понедјељка и уторка догодио у Албанији, а подрхтавања тла су се осјетила и у околним државама.

Албански медији преносе да се земљотрес осјетио у Црној Гори, Србији, Хрватској, БиХ, Бугарској, Сјеверној Македонији, Италији и на Косову.

Епицентар земљотреса је био на око 13 километара од града Мамураса, а највише је погођен град Дурес на обали Јадранског мора.

Амерички геолошки завод саопштио је да се земљотрес догодио око 4 сата ујутру, а да је његов епицентар био 30 километара сјеверозападно од Тиране и у близини приоморског града Драч, на дубини од око 10 километара, као и да се осјетио дуж албанске обале, преноси Ројтерс.

Послије иницијалног потреса су услиједила још два земљотреса, снаге 5,3 и 5,1 степени Рихтерове скале, а регистровано је још десетак подрхтавања тла.

До сада је познато да су страдале три особе.

На друштвеним мрежама су објављени снимци урушених објеката, а према посљедњим информацијама најмање 150 особа је повријеђено.

Како се наводи, најмање двије зграде су се срушиле, а бројни становници су остали заробљени у рушевинама. Једна особа је погинула у граду Курбин након што је скочила кроз прозор зграде, саопштило је министарство одбране.

Нови потрес забиљежен у 7.10. По снази био је јачи (6,5 степени) од претходног који је разорио дијелове земље.

Коментари 0
Повезане вијести
Србија и Албанија желе заједничку организацију Европског првенства у фудбалу! Србија и Албанија желе заједничку организацију Европског првенства у фудбалу!
Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
Пронађено тијело дјечака који се утопио са мајком и двије сестре у Бојани Пронађено тијело дјечака који се утопио са мајком и двије сестре у Бојани
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    20h 31m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    20h 38m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    17h 20m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    11h 58m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    12h 30m
    0