Serija zemljotresa pogodila Albaniju, najmanje troje poginulih

26.11.2019. 08:13
0
IZVOR: b92.net

Zemljotres jačine 6,4 stepeni Rihterove skale se u noći između ponedjeljka i utorka dogodio u Albaniji, a podrhtavanja tla su se osjetila i u okolnim državama.

Albanski mediji prenose da se zemljotres osjetio u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, BiH, Bugarskoj, Sjevernoj Makedoniji, Italiji i na Kosovu.

Epicentar zemljotresa je bio na oko 13 kilometara od grada Mamurasa, a najviše je pogođen grad Dures na obali Jadranskog mora.

Američki geološki zavod saopštio je da se zemljotres dogodio oko 4 sata ujutru, a da je njegov epicentar bio 30 kilometara sjeverozapadno od Tirane i u blizini priomorskog grada Drač, na dubini od oko 10 kilometara, kao i da se osjetio duž albanske obale, prenosi Rojters.

Poslije inicijalnog potresa su uslijedila još dva zemljotresa, snage 5,3 i 5,1 stepeni Rihterove skale, a registrovano je još desetak podrhtavanja tla.

Do sada je poznato da su stradale tri osobe.

Na društvenim mrežama su objavljeni snimci urušenih objekata, a prema posljednjim informacijama najmanje 150 osoba je povrijeđeno.

Kako se navodi, najmanje dvije zgrade su se srušile, a brojni stanovnici su ostali zarobljeni u ruševinama. Jedna osoba je poginula u gradu Kurbin nakon što je skočila kroz prozor zgrade, saopštilo je ministarstvo odbrane.

Novi potres zabilježen u 7.10. Po snazi bio je jači (6,5 stepeni) od prethodnog koji je razorio dijelove zemlje.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zemljotres u BiH Zemljotres u BiH
Zemljotres u Hercegovini Zemljotres u Hercegovini
Zemljotres u BiH Zemljotres u BiH
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    13h 38m
    0
  • Slani mafini
    22h 59m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    22h 48m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    17h 17m
    3
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    11h 47m
    0