Шешлија: На кућном лијечењу четири лица позитивна на вирус корона

01.04.2020. 18:40
0
ИЗВОР: Срна

Четири лица из Источног Сарајева која су позитивна на вирус корона налазе се у кућној изолацији и лијечењу, рекао је вршилац дужности директора “Болнице Србија” Небојша Шешлија.

- Ријеч је о два брачна пара са Пала и из Источне Илиџе. Они су тренутно на кућном лијечењу - прецизирао је Шешлија.

Шешлија је рекао да су синоћ добили извјештај Института за јавно здравство да су четири пацијента, код којих је брис узет у Болници “Србија”, позитивна на вирус корона.

Он је нагласио да је до сада у Болници “Србија” узето 70 брисева, за 66 лица су стигли резултати и четири су позитивна, док се за четири чекају резултати.

Према његовим ријечима, тренутно хигијенско-епидемиолошке службе домова здравља раде на идентификовању контаката, узимању података и на основу тога ће даље бити узимани брисеви особа које су биле у директном контакту са ова два брачна пара.

Шешлија је нагласио да Болница “Србија” све ради према инструкцијама које добија од Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске.

- Организовали смо систем рада да одговоримо тренутним захтјевима, а у Болницу, према инструкцијама, примамо само хитне случајеве - рекао је Шешлија.

Коментари 0
Повезане вијести
Наш град у марту постао богатији за 33 бебе Наш град у марту постао богатији за 33 бебе
Болницу "Србија" у 10 дана напустила два доктора и шест медицинских сестара и техничара Болницу "Србија" у 10 дана напустила два доктора и шест медицинских сестара и техничара
Бјелогрлић: Више обољелих од хроничне болести бубрега Бјелогрлић: Више обољелих од хроничне болести бубрега
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    10h 1m
    0
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    1h 9m
    1
  • Снијег поново забијелио БиХ
    22h 22m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    3h 52m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    21h 10m
    0