Šešlija: Na kućnom liječenju četiri lica pozitivna na virus korona

01.04.2020. 18:40
0
IZVOR: Srna

Četiri lica iz Istočnog Sarajeva koja su pozitivna na virus korona nalaze se u kućnoj izolaciji i liječenju, rekao je vršilac dužnosti direktora “Bolnice Srbija” Nebojša Šešlija.

- Riječ je o dva bračna para sa Pala i iz Istočne Ilidže. Oni su trenutno na kućnom liječenju - precizirao je Šešlija.

Šešlija je rekao da su sinoć dobili izvještaj Instituta za javno zdravstvo da su četiri pacijenta, kod kojih je bris uzet u Bolnici “Srbija”, pozitivna na virus korona.

On je naglasio da je do sada u Bolnici “Srbija” uzeto 70 briseva, za 66 lica su stigli rezultati i četiri su pozitivna, dok se za četiri čekaju rezultati.

Prema njegovim riječima, trenutno higijensko-epidemiološke službe domova zdravlja rade na identifikovanju kontakata, uzimanju podataka i na osnovu toga će dalje biti uzimani brisevi osoba koje su bile u direktnom kontaktu sa ova dva bračna para.

Šešlija je naglasio da Bolnica “Srbija” sve radi prema instrukcijama koje dobija od Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

- Organizovali smo sistem rada da odgovorimo trenutnim zahtjevima, a u Bolnicu, prema instrukcijama, primamo samo hitne slučajeve - rekao je Šešlija.

Komentari 0
Povezane vijesti
U aprilu rođene 32 bebe U aprilu rođene 32 bebe
Naš grad u martu postao bogatiji za 33 bebe Naš grad u martu postao bogatiji za 33 bebe
Bolnicu "Srbija" u 10 dana napustila dva doktora i šest medicinskih sestara i tehničara Bolnicu "Srbija" u 10 dana napustila dva doktora i šest medicinskih sestara i tehničara
Najčitanije
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    18h 36m
    10
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    1h 31m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    5h 36m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    5h 40m
    2
  • Djevojčica pala sa 13. sprata i preživjela
    17h 24m
    0