Шешлија: Почео са радом тријажни центар

23.03.2020. 14:17
0
ИЗВОР: Срна

Директор Болнице "Србија" у Источном Сарајеву Небојша Шешлија изјавио је да је данас почео са радом тријажни пункт испред ове болнице.
- Пункт служи за тријажу пацијената који долазе у болницу - рекао је Шешлија новинарима и објаснио да један доктор и медицински техничар пацијентима бесконтактно мјере температуру, а попуњава се и образац на основу којег се упућују даље ка одјељењу на које треба или на инфективно одјељење.

Он је додао да пункт за тријажу ради од 7.00 до 19.00 часова, а након тога се тријажа обавља на улазу у Ургентни центар.

Констатујући да за сада на подручју које покрива Болница "Србија" нема заражених вирусом корона, Шешлија је навео да је из ове здравствене установе на тестирање упућено 12 узорака и да су сви били негативни.

Према његовим ријечима, на подручју шест градских општина, те општина Хан Пијесак и Рогатица, које такође припадају Болници "Србија", под надзором, односно у изолацији су 623 лица.

Шешлија је објаснио да Болница "Србија" брисеве на тестирање шаље у лабораторију Института за јавно здравље у Бањалуци, која је уз лабораторију Клиничког центра у Бањалуци, који покрива подручје тог града, једина референтна за тестирање на вирус корона.

- Брисева има довољно и одговарамо на све захтјеве за узимање узорака - поручио је Шешлија.

Он је апеловао на све пацијенте који имају сумњу да су обољели од вируса корона или су боравили у некој од земаља у којима је жариште, да се пријаве дому здравља, који врши прву тријажу, а у случају сумње пацијент се амбулантним возилом превози у болницу.

Шешлија је истакао да је Болница "Србија" провела све инструкције добијене од надлежних републичких институција и штабова, као и ону да стави на располагање једно од одјељења у старом објекту у случају ескалације вируса.

Коментари 0
Повезане вијести
Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Наш град у марту постао богатији за 33 бебе Наш град у марту постао богатији за 33 бебе
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    8h 46m
    6
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    22h 28m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    21h 56m
    0
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    6h 48m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    20h 47m
    0