Šešlija: Počeo sa radom trijažni centar

23.03.2020. 14:17
0
IZVOR: Srna

Direktor Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija izjavio je da je danas počeo sa radom trijažni punkt ispred ove bolnice.
- Punkt služi za trijažu pacijenata koji dolaze u bolnicu - rekao je Šešlija novinarima i objasnio da jedan doktor i medicinski tehničar pacijentima beskontaktno mjere temperaturu, a popunjava se i obrazac na osnovu kojeg se upućuju dalje ka odjeljenju na koje treba ili na infektivno odjeljenje.

On je dodao da punkt za trijažu radi od 7.00 do 19.00 časova, a nakon toga se trijaža obavlja na ulazu u Urgentni centar.

Konstatujući da za sada na području koje pokriva Bolnica "Srbija" nema zaraženih virusom korona, Šešlija je naveo da je iz ove zdravstvene ustanove na testiranje upućeno 12 uzoraka i da su svi bili negativni.

Prema njegovim riječima, na području šest gradskih opština, te opština Han Pijesak i Rogatica, koje takođe pripadaju Bolnici "Srbija", pod nadzorom, odnosno u izolaciji su 623 lica.

Šešlija je objasnio da Bolnica "Srbija" briseve na testiranje šalje u laboratoriju Instituta za javno zdravlje u Banjaluci, koja je uz laboratoriju Kliničkog centra u Banjaluci, koji pokriva područje tog grada, jedina referentna za testiranje na virus korona.

- Briseva ima dovoljno i odgovaramo na sve zahtjeve za uzimanje uzoraka - poručio je Šešlija.

On je apelovao na sve pacijente koji imaju sumnju da su oboljeli od virusa korona ili su boravili u nekoj od zemalja u kojima je žarište, da se prijave domu zdravlja, koji vrši prvu trijažu, a u slučaju sumnje pacijent se ambulantnim vozilom prevozi u bolnicu.

Šešlija je istakao da je Bolnica "Srbija" provela sve instrukcije dobijene od nadležnih republičkih institucija i štabova, kao i onu da stavi na raspolaganje jedno od odjeljenja u starom objektu u slučaju eskalacije virusa.

Komentari 0
Povezane vijesti
Preminuo primarijus doktor Momir Janković Preminuo primarijus doktor Momir Janković
U Bolnici „Srbija“ od septembra redovne posjete duhovnika U Bolnici „Srbija“ od septembra redovne posjete duhovnika
U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO) U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO)
Najčitanije
  • Prije 32 godine formirana legendarna Srpska garda Ilidža (FOTO)
    17h 23m
    17
  • Preminula djevojčica Helena Gavran - Počivaj u miru, crvenokosa djevojčice!
    7h 50m
    1
  • Kuglof
    4h 44m
    0
  • Božović: Volja naroda se ne može nikakvim pritiscima spriječiti
    12h 48m
    0
  • Intervju sa dr Igorom Lukićem, kandidatom za gradonačelnika Istočnog Sarajeva
    9h 44m
    17