Шешлија: Случај Дејане Видаковић исполитизован

24.12.2020. 15:52
2
ИЗВОР: СРНА/Катера

Предсједник Борачке организације "Илиџански борац" Горан Шеховац користи организацију као сервис СДС-а, па је и случај Дејане Видаковић, којој је истекао уговор на одређено вријеме у Болници "Србија", исполитизован, рекао је директор ове здравствене установе Небојша Шешлија.

Он је навео да је Видаковићева, преко Завода за запошљавање Републике Српске, у Болницу "Србија" запослена 1. јула прошле године на одређено вријеме, до повратка раднице са боловања, 30. новембра ове године, саопштено је из Болнице "Србија".

- Након истека уговореног периода, није било потребе за поновним ангажманом именоване, па нови уговор није ни закључен - рекао је Шешлија.

Он је навео да је ријеч је уобичајеним процедурама у свим предузећима, те да не разумије потребу политизације овог случаја.

Шешлија је рекао да у Болници има запослених радника који су потомци бораца који су своје животе уградили у темеље Српске, те да из Борачке организације "Илиџански борац" никада нису добили ниједан приједлог за запошљавање лица из било које борачке категорије.

- Одговорно тврдимо да нико од управе није вршио било какав политички притисак на Дејану Видаковић - нагласио је Шешлија и додао да су у Болници "Србија" посвећени очувању живота и здравља сваког човјека, те да ту нема мјеста за политику, што се "не може рећи за предсједника Борачке организације `Илиџански борац` Горана Шеховца".

Подсјећамо, Горан Шеховац, предсједник Скупштине Борачке организације "Илиџански борац" данас је организовао конференцију за медије поводом отказа уговора о раду за Дејану Видаковић,  дијете палог борца Републике Српске.

  • Дијете погинулог борца добило отказ у Болници „Србија“
    24.12.2020. 14:48

     У времену пандемије када су медицински радници у првом реду на линији фронта са невидљивим непријатељем, а животи обољелих пацијената зависе од њих, у Болници "Србија" медицинске сестре добија...

Источно Сарајево
Дијете погинулог борца добило отказ у Болници „Србија“

 

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Бранимир 26.12.2020. 11:41
    Било како било,господине Шешлија нађите начин да ово дјете погинулог борца вратите на посао.
    Њен отац је погинуо да би Ви сједили у тој фотељи,као и многи други директори.
    Дјеца погинулих бораца морају бити приоритет
  • Generic placeholder image
    Mmmm 25.12.2020. 01:00
    Dokazi da nije ispolitizovano i vrati zenu majku troje djece na posao.
Повезане вијести
Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    21h 55m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    12h 53m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    21h 19m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    19h 34m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    21h 13m
    0