Шест медаља за Удружење „Подршка“

05.10.2019. 10:00
0
ИЗВОР: Srna

Чланови соколачког Удружења за помоћ лицима са посебним потребама "Подршка" освојили су по двије златне, сребрне и бронзане медаље на Међународним спортским играма за лица са инвалидитетом из БиХ и земаља региона "Оаза", које се одржавају у Сарајеву.

Свјетлана Андрић из Удружења "Подршка" рекла је Срни да је Снежана ДЖида јуче освојила златну медаљу у скоку у даљ и сребрну медаљу у трци на 100 метара.

Двије бронзане медаље освојио је Милош Тошић и то у скоку у даљ и у трци на 100 метара.

У бацању лоптице сокочанину Борису Боровчанину припала је златна медаља, а Војину Гордићу ДЖигију сребрна.

Андрићева је истакла да су задовољни одличним резултатима њихових чланова на овим, као и на 6. Међународним спортским играма за особе са инвалидитетом одржаним недавно у Београду.

Она је објаснила да је циљ ових игара да се особе са интелектуалним потешкоћама укључе у све области живота заједнице.

Девете спортске игре "Оазе" отворене су 3. октобра у Сарајеву, а завршавају сутра. Учесници су се такмичили у атлетици, пливању, боћању, кошарки, куглању, фудбалу, стоном тенису и МАТ програму за особе са вишеструким сметњама.

Андрићева је напоменул да су одлазак чланова "Подршке" на спортске игре у Сарајево помогли општина Соколац, Јавно комунално предузеће "Соколац" и неколико пријатеља Удружења.

Међународно спортско такмичење за лица са инвалидитетом организовало је Удружење за подршку особама с интелектуалним потешкоћама на подручју Кантона Сарајево "Оаза" у партнерству са Специјалном олимпијадом БиХ и уз подршку шведске невладине организације "Моје право" /Мyригхт/.

Удружење за помоћ лицима са посебним потребама "Подршка" основано је 2008. на Сокоцу и броји око 65 чланова.

Коментари 0
Повезане вијести
На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бр...
Соколац: У претресу куће и помоћних објеката пронађена дрога Соколац: У претресу куће и помоћних објеката пронађена дрога
Мали Зејтинлик - прича о једном рату и животу послије рата (ВИДЕО) Мали Зејтинлик - прича о једном рату и животу послије рата (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 51m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    6h 14m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 47m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 44m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    13h 35m
    0