Šest medalja za Udruženje „Podrška“

05.10.2019. 10:00
0
IZVOR: Srna

Članovi sokolačkog Udruženja za pomoć licima sa posebnim potrebama "Podrška" osvojili su po dvije zlatne, srebrne i bronzane medalje na Međunarodnim sportskim igrama za lica sa invaliditetom iz BiH i zemalja regiona "Oaza", koje se održavaju u Sarajevu.

Svjetlana Andrić iz Udruženja "Podrška" rekla je Srni da je Snežana DŽida juče osvojila zlatnu medalju u skoku u dalj i srebrnu medalju u trci na 100 metara.

Dvije bronzane medalje osvojio je Miloš Tošić i to u skoku u dalj i u trci na 100 metara.

U bacanju loptice sokočaninu Borisu Borovčaninu pripala je zlatna medalja, a Vojinu Gordiću DŽigiju srebrna.

Andrićeva je istakla da su zadovoljni odličnim rezultatima njihovih članova na ovim, kao i na 6. Međunarodnim sportskim igrama za osobe sa invaliditetom održanim nedavno u Beogradu.

Ona je objasnila da je cilj ovih igara da se osobe sa intelektualnim poteškoćama uključe u sve oblasti života zajednice.

Devete sportske igre "Oaze" otvorene su 3. oktobra u Sarajevu, a završavaju sutra. Učesnici su se takmičili u atletici, plivanju, boćanju, košarki, kuglanju, fudbalu, stonom tenisu i MAT programu za osobe sa višestrukim smetnjama.

Andrićeva je napomenul da su odlazak članova "Podrške" na sportske igre u Sarajevo pomogli opština Sokolac, Javno komunalno preduzeće "Sokolac" i nekoliko prijatelja Udruženja.

Međunarodno sportsko takmičenje za lica sa invaliditetom organizovalo je Udruženje za podršku osobama s intelektualnim poteškoćama na području Kantona Sarajevo "Oaza" u partnerstvu sa Specijalnom olimpijadom BiH i uz podršku švedske nevladine organizacije "Moje pravo" /Myright/.

Udruženje za pomoć licima sa posebnim potrebama "Podrška" osnovano je 2008. na Sokocu i broji oko 65 članova.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sara i Aleksandar Lučić osvojili tri medalje na svesrpskom kupu Sara i Aleksandar Lučić osvojili tri medalje na svesrpskom kupu
Potvrđen antraks na području Sokoca Potvrđen antraks na području Sokoca
Intenzivna potraga za nestalim Alijom Selimbašićem sa Sokoca Intenzivna potraga za nestalim Alijom Selimbašićem sa Sokoca
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 21m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    10h 3m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 31m
    0
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    7h 1m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 52m
    1