Шести међународни фестивал гитаре "Гитар јунајтед" од 28. до 31. октобра

22.10.2021. 14:04
0
ИЗВОР: Катера

У Културном центру Источно Ново Сарајево од 28. до 31. октобра биће одржан Шести међународни фестивал гитаре "Гитар јунајтед".

Према програму овог фестивала, предвиђено је одржавање четири концерта.

Програм отвара у 20.00 часова Иштван Ремер, умјетник из Хрватске и професор Музичке академије у Загребу, друге фестивалске вечери, 29. октобра у 20.00 часова предвиђен је концерт Danielа "Dani" Hernandezа, док ће треће вечери, 30. октобрау 20.00 часова наступити Танос Мичалас, гитариста из Грчке.

"Подијум за младе" предвиђен је 31. октобра у 19.00 часова, а на њему ће наступати најбољи млади гитаристи, као и студенти са Музичке академије у Источном Сарајеву.

"Гитар јунајтед - Гитар Фест Сарајево Ист" настао је с циљем промоције и унапређења гитаристичке и музичке умјетности окупљањем и интеракцијом извођача, предавача, ђака, студената и публике.

Програмска оријентација фестивала, са класичном гитаром у центру пажње, укључује и најразноврсније музичке жанрове, солисте и ансамбле и све што је у вези са гитаром као инструментом, са јединим критеријумом - високим умјетничким дометом.

Први међународни фестивал гитаре "Гитар Фест Сарајево Ист", одржан од 28. до 30. октобра 2016. године постигао је изванредан успјех и већ прве године сврстао се у прворазредне догађаје културе у Источном Сарајеву чији је значај превазишао оквире града, БиХ, па и региона. 

Слика

 

Коментари 0
Најчитаније
 • Ухапшено лице из Источне Илиџе
  11h 46m
  0
 • Ухапшен осумњичени за скрнављење спомен-плоче на Врацама
  7h 25m
  0
 • Враћао се са свињокоља, пао на нож и преминуо
  13h 58m
  0
 • Главаш осудио одлуку Владе РС о укидању канцеларије Републичког завода за заштиту културе у Палама
  11h 20m
  0
 • Извјесна наплата јавних паркинга у Источном Новом Сарајеву
  3h 7m
  2