Šesti međunarodni festival gitare "Gitar junajted" od 28. do 31. oktobra

22.10.2021. 14:04
0
IZVOR: Katera

U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo od 28. do 31. oktobra biće održan Šesti međunarodni festival gitare "Gitar junajted".

Prema programu ovog festivala, predviđeno je održavanje četiri koncerta.

Program otvara u 20.00 časova Ištvan Remer, umjetnik iz Hrvatske i profesor Muzičke akademije u Zagrebu, druge festivalske večeri, 29. oktobra u 20.00 časova predviđen je koncert Daniela "Dani" Hernandeza, dok će treće večeri, 30. oktobrau 20.00 časova nastupiti Tanos Mičalas, gitarista iz Grčke.

"Podijum za mlade" predviđen je 31. oktobra u 19.00 časova, a na njemu će nastupati najbolji mladi gitaristi, kao i studenti sa Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu.

"Gitar junajted - Gitar Fest Sarajevo Ist" nastao je s ciljem promocije i unapređenja gitarističke i muzičke umjetnosti okupljanjem i interakcijom izvođača, predavača, đaka, studenata i publike.

Programska orijentacija festivala, sa klasičnom gitarom u centru pažnje, uključuje i najraznovrsnije muzičke žanrove, soliste i ansamble i sve što je u vezi sa gitarom kao instrumentom, sa jedinim kriterijumom - visokim umjetničkim dometom.

Prvi međunarodni festival gitare "Gitar Fest Sarajevo Ist", održan od 28. do 30. oktobra 2016. godine postigao je izvanredan uspjeh i već prve godine svrstao se u prvorazredne događaje kulture u Istočnom Sarajevu čiji je značaj prevazišao okvire grada, BiH, pa i regiona. 

Slika

 

Komentari 0
Najčitanije
 • Đorđe Močević najbrži u plivanju za Časni krst na Željeznici u Vojkovićima
  3h 25m
  0
 • Povećana osnovica primanja za boračke kategorije u Srpskoj
  22h 31m
  0
 • Danas plivanje za Časni krst na rijeci Željeznici u Vojkovićima
  6h 55m
  0
 • Paljanin Petar Blagojević novi fudbaler Simm Baua
  17h 25m
  0
 • Zbog duga za RTV taksu zaplijenili mu traktorsku brnaču (FOTO)
  18h 5m
  3