Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура

18.04.2024. 13:36
0
ИЗВОР: katera.news

Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву је продужена због ниске температуре ваздуха и погоршања временских прилика.

Како је саопштено из „Топлана“ Источно Ново Сарајево, према одлуци о општим условима за производњу, испоруку и кориштење енергије дефинисано је да термоенергетска постројења и инсталације даваоца услуге и корисника услуге треба да буду погонски спремни до 15. маја.

- Сезона гријања се завршава након што се у претходна три узастопна дана утврди средња дневна температура спољњег ваздуха од +12°C, а према подацима надлежне метеоролошке службе, и то најраније 15. априла наредне године – подсјетили су.

Пратећи временску прогнозу за наредне дане, али и са новим постројењем у „Топланама“ које је реконструисано и аутоматизовано могуће је брзо дјеловати на промјене температура.

Како се наводи у саопштењу, одлука о званичном крају текуће сезоне биће донесена накнадно, иако је сезона гријања званично завршена 15. априла.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежен Дан 4. батаљона Војне полиције Сарајевско-романијског корпуса (ФОТО) Обиљежен Дан 4. батаљона Војне полиције Сарајевско-романијског корпуса (ФОТО)
Обиљежавање Дана 4. батаљона Војне полиције Сарајевско-романијског корпуса Обиљежавање Дана 4. батаљона Војне полиције Сарајевско-романијског корпуса
Промовисани доктори наука Универзитета у Источном Сарајеву Промовисани доктори наука Универзитета у Источном Сарајеву
Најчитаније
 • Операција ''Лукавац 93'' - Трново, Бјелашница и Игман
  8h 59m
  4
 • Идентификован нападач на дијете и мајку због натписа "делије север"
  21h 54m
  12
 • Сјећање на некадашњи Дан младости – 25. мај (ВИДЕО)
  9h 1m
  2
 • Сукоб навијача у центру Сарајева
  21h 58m
  3
 • Мајка избола кћерку кад су дошли социјални радници
  5h 23m
  0