Sezona grijanja u Istočnom Novom Sarajevu produžena zbog niskih temperatura

18.04.2024. 13:36
0
IZVOR: katera.news

Sezona grijanja u Istočnom Novom Sarajevu je produžena zbog niske temperature vazduha i pogoršanja vremenskih prilika.

Kako je saopšteno iz „Toplana“ Istočno Novo Sarajevo, prema odluci o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje energije definisano je da termoenergetska postrojenja i instalacije davaoca usluge i korisnika usluge treba da budu pogonski spremni do 15. maja.

- Sezona grijanja se završava nakon što se u prethodna tri uzastopna dana utvrdi srednja dnevna temperatura spoljnjeg vazduha od +12°C, a prema podacima nadležne meteorološke službe, i to najranije 15. aprila naredne godine – podsjetili su.

Prateći vremensku prognozu za naredne dane, ali i sa novim postrojenjem u „Toplanama“ koje je rekonstruisano i automatizovano moguće je brzo djelovati na promjene temperatura.

Kako se navodi u saopštenju, odluka o zvaničnom kraju tekuće sezone biće donesena naknadno, iako je sezona grijanja zvanično završena 15. aprila.

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježen Dan 4. bataljona Vojne policije Sarajevsko-romanijskog korpusa (FOTO) Obilježen Dan 4. bataljona Vojne policije Sarajevsko-romanijskog korpusa (FOTO)
Obilježavanje Dana 4. bataljona Vojne policije Sarajevsko-romanijskog korpusa Obilježavanje Dana 4. bataljona Vojne policije Sarajevsko-romanijskog korpusa
Promovisani doktori nauka Univerziteta u Istočnom Sarajevu Promovisani doktori nauka Univerziteta u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
 • Operacija ''Lukavac 93'' - Trnovo, Bjelašnica i Igman
  8h 24m
  4
 • Identifikovan napadač na dijete i majku zbog natpisa "delije sever"
  21h 19m
  11
 • Sjećanje na nekadašnji Dan mladosti – 25. maj (VIDEO)
  8h 26m
  2
 • Sukob navijača u centru Sarajeva
  21h 23m
  3
 • Majka izbola kćerku kad su došli socijalni radnici
  4h 48m
  0