Симптоми када почне да отказује замајац

11.03.2021. 09:45
0
ИЗВОР: Nezavisne

Замајац је интегрални дио мануелног мјењача, а будући да је изложен констатном хабању и трошењу, на крају ће отказати, што ће за посљедицу имати немогућност мијењања степена преноса.

Ипак, на сву срећу, прије него што дође до отказивања, појављују се извјесни симптоми, тако да ако их детектујете, најбоље је да проблем ријешите што је прије могуће.

Мада су аутоматски мјењачи већ извјесно вријеме много популарнији, мануелни још увијек нису рекли своју посљедњу ријеч. Наравно, тежи су за експлоатацију, али када се њима овлада, пружају бољу контролу над возилом, што је главни разлог зашто их аутомобилски ентузијасти и даље преферирају, преносе "vrelegume.rs".

Замајац се може поједностављено може описати као интегрални дио склопа квачила који повезује трансмисију с мотором, обезбјеђујући масу за ротациону инерцију, спречавајући на тај начин да се мотор угаси када подигнете стопало с папучице гаса.

Ако посједујете возило опремљено мануелним мјењачем, треба да имате у виду да ће замајац "испустити душу“ прије или касније, а ево неколико сигнала који ће јавити шта се спрема:

1. Проклизавање

2. Отпор квачила

3. Вибрирање папучице квачила

4. Мирис паљевине у кабини

5. "Цангрљање" у квачилу

Коментари 0
Повезане вијести
Не одлажите одлазак код вулканизера: Ево зашто зимске гуме нису добре љети Не одлажите одлазак код вулканизера: Ево зашто зимске гуме нису добре љети
У марту 9.023 возила регистрована први пут У марту 9.023 возила регистрована први пут
Која генерација највише „дивља“ по путу? Која генерација највише „дивља“ по путу?
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    17h 59m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    16h 1m
    0
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    14h 59m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    14h 54m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    14h 2m
    1