СИПА у Тузли и Лукавцу, претресене три локације

10.02.2020. 15:54
0
ИЗВОР: Srpska.info

Поступајући по наредбама Суда БиХ и Тужилаштва БиХ, полицијски службеници СИПА данас су у Тузли и Лукавцу, претресли три локације које користе двије осумњичене особе, с циљем проналаска трагова и предмета који се доводе у везу са кривичним дјелима царинска превара и прање новца.

Током претреса полицијски службеници СИПА су открили и привремено одузели два мобилна телефона процесне јединице рачунара, одређена количина новца, те разна пословна документација и други предмети који могу послужити као доказ у даљем кривичном поступку.

– Наиме, осумњичени су у својству власника и одговорних особа у два правна лица из Лукавца, у намјери избјегавања плаћања царине и других увозних даџбина, царинским органима БиХ подносли фактуре лажног садржаја, са вишеструко умањеном вриједношћу робе, па су по том основу осумњичени платили царину и друге увозне даџбине у мањем износу, на који начин је избјегнуто плаћање царине и других даџбина које се плаћају приликом увоза робе у укупном износу од 784.486,00 КМ, за који износ је оштећен буџет БиХ – рекао је портпарол СИПА Лука Миладиновић.

Наведене активности обављене су у сарадњи са овлаштеним службеним особама Управе за индиректно опорезивање БиХ и полицијским службеницима МУП Тузланског кантона.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Пет ухапшених због прања двије милијарде динара Пет ухапшених због прања двије милијарде динара
Претреси на 11 локација због пореске утаје и других кривичних дјела Претреси на 11 локација због пореске утаје и других кривичних дјела
У Мокром откривена плантажа марихуане, два лица ухапшена У Мокром откривена плантажа марихуане, два лица ухапшена
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    14h 51m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    16h 42m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    16h 29m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    7h 55m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    10h 37m
    0