СИПА ухапсила једно лице због ратног злочина над Србима

15.12.2022. 10:51
2
ИЗВОР: srna.rs

Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ данас су на подручју Сарајева ухапсили једно лице због постојања основане сумње да је починило ратне злочине против цивилног становништва и против ратних заробљеника, саопштено је из Сипе.

У саопштењу се додаје да ће ухапшено лице, након криминалистичке обраде у просторијама Сипе, бити предато у даљу надлежност Тужилаштву БиХ.

Како Срна незванично сазнаје, ухапшен је М. Г, бивши припадник храсничке Четврте моторизоване бригаде такозване Армије БиХ, чији је командант био Фикрет Превљак.

Ухапшени је био официр безбједности и ратни исљедник у затворима у Храсници, у којима су мучени и ликвидирани српски цивили и силоване Српкиње, међу којим је било и малољетница.

У тим злочинима и напуштени станови у Храсници су претварани у "јавне куће" у којима се над ухапшеним женама иживљавао командни кадар и њихови пријатељи.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Hari 15.12.2022. 22:26
    Da ne bude u stilu one narodne "kasno Marko na Kosovo stiže". Tri decenije od počinjenih zločina, mnogi svjedoci i žrtve zločina umrle, ostali raseljeni širom zemaljskog šara: Daj Bože da išta bude od zadovoljenja pravde, i dugo čekanje za neku pravdu je ujedno i velika nepravda.
  • Generic placeholder image
    Сарајлија 15.12.2022. 11:37
    Не могу да вјерујем, након 30 година!
Повезане вијести
Ни послије 31 годину нема одговорних за убиства седам српских цивила у Мирловић пољу Ни послије 31 годину нема одговорних за убиства седам српских цивила у Мирловић пољу
Бивши припадник терористичке ОВК побјегао из кућног притвора Бивши припадник терористичке ОВК побјегао из кућног притвора
Злочин у Гораждевцу 21 годину без казне Злочин у Гораждевцу 21 годину без казне
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 9m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 51m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 19m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 40m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 49m
    0