SIPA uhapsila jedno lice zbog ratnog zločina nad Srbima

15.12.2022. 10:51
2
IZVOR: srna.rs

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ danas su na području Sarajeva uhapsili jedno lice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo ratne zločine protiv civilnog stanovništva i protiv ratnih zarobljenika, saopšteno je iz Sipe.

U saopštenju se dodaje da će uhapšeno lice, nakon kriminalističke obrade u prostorijama Sipe, biti predato u dalju nadležnost Tužilaštvu BiH.

Kako Srna nezvanično saznaje, uhapšen je M. G, bivši pripadnik hrasničke Četvrte motorizovane brigade takozvane Armije BiH, čiji je komandant bio Fikret Prevljak.

Uhapšeni je bio oficir bezbjednosti i ratni isljednik u zatvorima u Hrasnici, u kojima su mučeni i likvidirani srpski civili i silovane Srpkinje, među kojim je bilo i maloljetnica.

U tim zločinima i napušteni stanovi u Hrasnici su pretvarani u "javne kuće" u kojima se nad uhapšenim ženama iživljavao komandni kadar i njihovi prijatelji.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Hari 15.12.2022. 22:26
    Da ne bude u stilu one narodne "kasno Marko na Kosovo stiže". Tri decenije od počinjenih zločina, mnogi svjedoci i žrtve zločina umrle, ostali raseljeni širom zemaljskog šara: Daj Bože da išta bude od zadovoljenja pravde, i dugo čekanje za neku pravdu je ujedno i velika nepravda.
  • Generic placeholder image
    Sarajlija 15.12.2022. 11:37
    Ne mogu da vjerujem, nakon 30 godina!
Povezane vijesti
Ni poslije 31 godinu nema odgovornih za ubistva sedam srpskih civila u Mirlović polju Ni poslije 31 godinu nema odgovornih za ubistva sedam srpskih civila u Mirlović polju
Bivši pripadnik terorističke OVK pobjegao iz kućnog pritvora Bivši pripadnik terorističke OVK pobjegao iz kućnog pritvora
Zločin u Goraždevcu 21 godinu bez kazne Zločin u Goraždevcu 21 godinu bez kazne
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 35m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 26m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 13m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    8h 39m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 21m
    0