СИПА води истрагу о превртању хеликоптера

14.04.2022. 17:55
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Државна агенција за истраге и заштиту (СИПА) укључена је у истрагу о околностима јучерашње незгоде на подручју Високог, гдје се преврнуо хеликоптер Оружаних снага БиХ.

Увиђај су јуче и данас вршили припадници Сектора крим-полиције МУП-а Зеничко-добојског кантона, који такође настављају свој рад на овом случају, али је у истрагу укључена СИПА, а све се спроводи под надзором Тужилаштва БиХ”, откривају извори “Независних новина”.

Сазнања “Независних новина” потврдили су и из Тужилаштва БиХ.

- Након запримања информације о превртању хеликоптера Оружаних снага БиХ на полигону за летачку обуку код – Високог, дежурни тужилац издао је наредбу СИПА и МУП-у ЗДК да у сарадњи са надлежним службама Оружаних снага БиХ, предузму потребне истражне радње како би се утврдиле све околности и узроци превртања летјелице. Након што буду окончане увиђајне радње, тужилаштву ће бити достављен извјештај о предузетим радњама и утврђеним чињеницама - навели су из Тужилаштва БиХ.

Подсјетимо, током редовне летачке обуке припадника Бригаде ваздушних снага и противваздушне одбране Оружаних снага БиХ, на полигону за летачку обуку код Високог, јуче око 11.30 преврнуо се хеликоптер ОС БиХ на тлу.

  • Преврнуо се хеликоптер Оружаних снага БиХ
    13.04.2022. 13:57

    Током редовне летачке обуке припадника Бригаде ваздушних снага и противваздушне одбране Оружаних снага БиХ, на полигону за летачку обуку код Високог, око 11.30 часова, дошло је до динамичког прев...

БиХ
Преврнуо се хеликоптер Оружаних снага БиХ

- Ради се о хеликоптеру Bell Huey II са четири члана посаде, од којих нико није повријеђен. На хеликоптеру има видљивих оштећења. Надлежне службе Оружаних снага БиХ тренутно спроводе истрагу о узроцима превртања летјелице - саопштено је из Министарства одбране БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција
Припадници оружаних снага у потрази за Драгом Танасковићем Припадници оружаних снага у потрази за Драгом Танасковићем
На подручју Источног Сарајева ухапшено једно лице На подручју Источног Сарајева ухапшено једно лице
Најчитаније
  • Крађа у Палама
    22h 19m
    0
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    41m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    18h 46m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    21h 34m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    14h 55m
    0