SIPA vodi istragu o prevrtanju helikoptera

14.04.2022. 17:55
0
IZVOR: nezavisne.com

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) uključena je u istragu o okolnostima jučerašnje nezgode na području Visokog, gdje se prevrnuo helikopter Oružanih snaga BiH.

Uviđaj su juče i danas vršili pripadnici Sektora krim-policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, koji takođe nastavljaju svoj rad na ovom slučaju, ali je u istragu uključena SIPA, a sve se sprovodi pod nadzorom Tužilaštva BiH”, otkrivaju izvori “Nezavisnih novina”.

Saznanja “Nezavisnih novina” potvrdili su i iz Tužilaštva BiH.

- Nakon zaprimanja informacije o prevrtanju helikoptera Oružanih snaga BiH na poligonu za letačku obuku kod – Visokog, dežurni tužilac izdao je naredbu SIPA i MUP-u ZDK da u saradnji sa nadležnim službama Oružanih snaga BiH, preduzmu potrebne istražne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti i uzroci prevrtanja letjelice. Nakon što budu okončane uviđajne radnje, tužilaštvu će biti dostavljen izvještaj o preduzetim radnjama i utvrđenim činjenicama - naveli su iz Tužilaštva BiH.

Podsjetimo, tokom redovne letačke obuke pripadnika Brigade vazdušnih snaga i protivvazdušne odbrane Oružanih snaga BiH, na poligonu za letačku obuku kod Visokog, juče oko 11.30 prevrnuo se helikopter OS BiH na tlu.

  • Prevrnuo se helikopter Oružanih snaga BiH
    13.04.2022. 13:57

    Tokom redovne letačke obuke pripadnika Brigade vazdušnih snaga i protivvazdušne odbrane Oružanih snaga BiH, na poligonu za letačku obuku kod Visokog, oko 11.30 časova, došlo je do dinamičkog prev...

BiH
Prevrnuo se helikopter Oružanih snaga BiH

- Radi se o helikopteru Bell Huey II sa četiri člana posade, od kojih niko nije povrijeđen. Na helikopteru ima vidljivih oštećenja. Nadležne službe Oružanih snaga BiH trenutno sprovode istragu o uzrocima prevrtanja letjelice - saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Komentari 0
Povezane vijesti
Akcija "Blek taj": Među uhapšenima visoki funkcioneri policijskih agencija i institucija Akcija "Blek taj": Među uhapšenima visoki funkcioneri policijskih agencija i institucija
Pripadnici oružanih snaga u potrazi za Dragom Tanaskovićem Pripadnici oružanih snaga u potrazi za Dragom Tanaskovićem
Na području Istočnog Sarajeva uhapšeno jedno lice Na području Istočnog Sarajeva uhapšeno jedno lice
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    11h 15m
    11
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    10h 11m
    0
  • Posljednji kondorov let
    23h 40m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    10h 15m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    7h 8m
    0