СИПА врши претресе на осам локација

22.12.2021. 10:00
0
ИЗВОР: ATV

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су започели претресе на осам локација на подручју Сарајева, Маглаја и Бијељине због постојања основа сумње да су осумњичена лица супротно одредбама Закона о лијековима и медицинским средствима ставила у промет лијекове који немају дозволу за стављање у промет у БиХ чиме је почињено кривично дјело „Недозвољена трговина“ у вези са кривичним дјелом „Саизвршитељство“.

– У оперативној акцији “Пилс” полицијски службеници СИПА врше претресе локација које користе осумњичене особе с циљем откривања и привременог одузимања предмета који могу послужити као докази да су почињена напријед наведена кривична дјела – саопштено је из СИПА-е.

Претреси се врше по наредби Суда БиХ и под надзором поступајућег тужиоца Тужилаштва БиХ у сарадњи са полицијским службеницима МУП Републике Српске, МУП Кантона Сарајево и МУП Зеничко-Добојског кантона.

Коментари 0
Повезане вијести
Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција
На подручју Источног Сарајева ухапшено једно лице На подручју Источног Сарајева ухапшено једно лице
СИПА обилази бањалучка села због избора из 2010. СИПА обилази бањалучка села због избора из 2010.
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    18h 14m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    23h 47m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    3h 47m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    18h 24m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    3h 53m
    0