Шири се листа копача, стиже ДНК „рудара“ мафије

18.09.2023. 15:18
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Најмање девет особа учествовало је у обијању депоа Вишег суда у Подгорици и крађи доказа.

Како сазнају незванично "Вијести" из више извора, то није коначан списак сумњиваца на чијој идентификацији истражитељи раде.

У томе ће им, како вјерују, помоћи први прелиминарни резултати вјештачења трагова изузетих током увиђаја, који би требало да стигну из даниловградског Форензичког центра.

Међу анализама које се очекују су и оне биолошких трагова "рудара" мафије. То ће им, тврде извори из истраге, помоћи да путем међународне правне помоћи потврде идентитет шесторо осумњичених за копање тунела и припремање терена.

У међувремену, полицијски инспектори прегледају на стотине сати снимака са надзорних камера, како би прецизно утврдили да ли су се и с ким састајали у данима када су припремали упад у просторију у којој се чувају докази за најтежа кривична дјела.

Провала у судски депо откривена је 11. септембра, када су надлежни вјеровали да је неко само испретурао доказе. У првим сатима, док је још трајао увиђај у обијеном депоу и попис списа и доказа, откривено је да су лопови у депо ушли подземним пролазом, дугим бар 30 метара, који је ископан од стана у сутерену у Његошевој улици број 12 до судског депоа.

Накнадно је утврђено да су се копачи интересовали за предмете у којима су докази против шефова и чланова организованих криминалних група, доминантно за оне у којима је првооптужени Слободан Кашћелан.

Истражитељима би то требало да помогне да путем међународне правне помоћи потврде идентитет шесторо осумњичених за копање тунела до депоа Вишег суда, преносе подгоричке Вијести".

Коментари 0
Повезане вијести
Лов газда са Јадрана не престаје Лов газда са Јадрана не престаје
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    9h 44m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    9h 0m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    6h 16m
    3
  • Данас Марковдан
    13h 26m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    4h 38m
    0