Сјајан дерби: Звезда доминирала, Партизану слађи бод

09.03.2024. 19:09
0
ИЗВОР: sport klub

Вечити дерби, 172. по реду, завршен је без победника, Црвена звезда и Партизан су ремизирали пред око 45.000 гледалаца на стадиону „Рајко Митић“ – 2:2.

Партизан је остао на челној позицији на табели, после ремија у 172. вечитом дербију, са бодом предности у односу на Црвену звезду. Домаћин је доминирао, стварао, али и промашивао шансе. Па и оне из категорије стопостотних, а било их је у приличном броју.

Почевши од оне у шестом минуту, кад је Иванић фантастично проиграо Стаменића, а Звездин „бонус“ је са седам метара успео да промаши гол у ситуацији кад је то било теже него погодити мрежу. Само минут касније, Канга је прелепо проиграо Ендијаеа, који је примирио лопту и са осам метара шутирао, али је Јовановић његов ударац одбранио.

Узвратио је Партизан у 14. минуту, кад је створио прву шансу, али је она била стопостотна. Натхо је одлично из слободног удрца искоса са леве стране центрирао, а Марковић је усамљен, са седам метара шутирао, али је сјајном парадом Глазер спречио гол.

Само два минута касније трећи зицер за Звезду, са леве стране у срце петерца Партизана лопту је убацио Родић, на њу је натрчао Букари, који је са три метра промапио гол. У 22. минуту Канга је одлично извео слободан ударац, али је Марковић у живом зиду главом интервенисао и спречио чист гол, Звезда је добила само корнер.

Један од битнијих момената утакмице догодио се у 28. минуту, после једног дуела на средини терена Салдања је пао на Драговића, а Звездин капитен је због повреде рамена морао ван терена. Милојевић је на терен послао Ђигу.

Наставила је и поред тога домаћа екипа са иницијативом, па је имала шансе преко Мијаиловића у 34. минуту, тада је Јовановић одбранио, у наставу акције Иванић је погодио стативу. Претходно је пробао и Букари, али је и тај ударац одбранио голман црно-белих.

У 41. минуту затресла се мрежа Партизана, Иванић је центрирао са леве стране, а Ендијае главом погодио, али је био у очигледној офсајд позицији. Два минута касније Јовановић је одбранио и ударац Букарија, и ова шанса била је из категорије стопостотних.

Све то била је најава онога што ће се догодити у 44. минуту, после центаршута са десне стране Ендијае је главом спустио лопту, а са седам метара снаћним ударцем Спајић је закуцао у гол Партизана – 1:0.

Ипак, имали су црно-бели експресан одговор, у првом минуту надокнаде првог полувремена после убачене лопте са десне стране Гоха Глазер је лошије интервенисао, није боље била постављена ни одбрана Звезде, лопта је дошла до усамљеног Салдање који је са десет метара лако убацио у тада већ празну мрежу – 1:1.

Друго полувреме кренуло је шансом за Партизан, и то фантастичном, после одличне контре Натхо је остао усамљен, шутирао је са 15 метара, али је у последњи час уклизао Спајић, који је спасао свој тим у тим тренуцима. Уследила је још једна сјајна контра Партизана у 51. минуту, Калулу је умакао Мијаиловићу и послао је лопту испод руке Глазера у мрежу Црвене звезде – 1:2.

Логично, уследила је иницијатива Црвене звезде, која је могла да изједначи само три минута касније, Букари је из прве шутирао после једног одбитка, али је готово на гол-линији маестрално интервенисао Ковачевић.

У 67. минуту ипак врло лоша поставка одбране Партизана, после центаршута Хванга са леве стране Ендијае је остао усамљен и са пет метара је лако главом савладао Јовановића – 2:2.

Коментари 0
Повезане вијести
Партизан мијења име! Партизан мијења име!
Милојевић: Значило би нам да на Маракани буде што више навијача Милојевић: Значило би нам да на Маракани буде што више навијача
Постигнут договор са Бахаром, ево колико је Звезда уштедјела Постигнут договор са Бахаром, ево колико је Звезда уштедјела
Најчитаније
  • У саобраћајној незгоди на путу Подроманија - Сумбуловац тешко повријеђено дијете
    10h 36m
    0
  • Соколац: Уплатио новац, теретно моторно возило му није испоручено
    10h 53m
    2
  • У четвртак отварање Народног позоришта Источно Сарајево
    5h 33m
    3
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    11h 29m
    4
  • Ненад Маринковић студент генерације са просјеком 10,00
    9h 58m
    0