Сјајан меч за фудбалере "Славије"

20.09.2022. 12:32
0
ИЗВОР: sportdc.net

Фудбалски клуб "Славија" из Источног Сарајева је у мечу 8. кола м:тел Прве лиге Републике Српске савладала бањалучки "Жељезничар" са минималних, али заслужених 1:0.

Временски услови били су изузетно тешки, пролом облака, јака киша и готово мрак на стадиону, створили су услове по којима је било јако тешко играти и због тога се треба одати признање објема екипама. Упркос свему гледали смо једну садржајну утакмицу коју је голом ријешио капитен Горан Поповић. Горану је ово била једна од најбољих утакмица у посљедње вријеме.

- Било је јако тешко играти по натопљеном терену, поготово јер је противник од првог минута играо дефанзивно. Ми смо и поред тога направили доста шанси, погодили смо и оквир гола два пута и на крају смо успјели сасвим заслужено да постигнемо погодак и упишемо три бода каже Горан Поповић, десни бек "Славије", који се у 79. минути нашао на правом мјесту послије још једне у низу одбрана младог Алексе Ступара. Спретном реакцијом послао је лопту иза његових леђа.

"Славија" је једина непоражена екипа до сада у лиги, а у деветом колу слиједи им и најтежи испит до сада. Фудбалери "Славије" ће имати гостовање код "Крупе", лидера на табели.

- Слиједи нам гостовање "Крупи, лидер и екипа која је прошле године играла одличан фудбал, а у истом ритму су наставили и у овој сезони. Знамо шта нас очекује и у којем правцу ћемо се и спремати ове седмице – истакао је Поповић.

"Славија" је у дијелу сезоне када има и Куп Републике Српске, заосталу утакмицу другог кола против "Радника на свом терену, као и још једну сриједу у којој се игра редовно коло Прве лиге.

- Ушли смо у период сезоне гдје нас чека згуснут распоред и много утакмица у кратком размаку. Иако немамо широк ростер, мислим да имамо довољно квалитетних играча да то изнесемо на најбољи начин и да смо, прије свега, довољно физички спремни да одговоримо на све захтјеве – закључио је Поповић.

Коментари 0
Повезане вијести
Станић: Једна од квалитетнијих утакмица у прољећном дијелу Станић: Једна од квалитетнијих утакмица у прољећном дијелу
Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера
Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    9h 56m
    0
  • Крађа у Палама
    8h 14m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    22h 33m
    2
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    4h 41m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    7h 29m
    0