Sjajan meč za fudbalere "Slavije"

20.09.2022. 12:32
0
IZVOR: sportdc.net

Fudbalski klub "Slavija" iz Istočnog Sarajeva je u meču 8. kola m:tel Prve lige Republike Srpske savladala banjalučki "Željezničar" sa minimalnih, ali zasluženih 1:0.

Vremenski uslovi bili su izuzetno teški, prolom oblaka, jaka kiša i gotovo mrak na stadionu, stvorili su uslove po kojima je bilo jako teško igrati i zbog toga se treba odati priznanje objema ekipama. Uprkos svemu gledali smo jednu sadržajnu utakmicu koju je golom riješio kapiten Goran Popović. Goranu je ovo bila jedna od najboljih utakmica u posljednje vrijeme.

- Bilo je jako teško igrati po natopljenom terenu, pogotovo jer je protivnik od prvog minuta igrao defanzivno. Mi smo i pored toga napravili dosta šansi, pogodili smo i okvir gola dva puta i na kraju smo uspjeli sasvim zasluženo da postignemo pogodak i upišemo tri boda kaže Goran Popović, desni bek "Slavije", koji se u 79. minuti našao na pravom mjestu poslije još jedne u nizu odbrana mladog Alekse Stupara. Spretnom reakcijom poslao je loptu iza njegovih leđa.

"Slavija" je jedina neporažena ekipa do sada u ligi, a u devetom kolu slijedi im i najteži ispit do sada. Fudbaleri "Slavije" će imati gostovanje kod "Krupe", lidera na tabeli.

- Slijedi nam gostovanje "Krupi, lider i ekipa koja je prošle godine igrala odličan fudbal, a u istom ritmu su nastavili i u ovoj sezoni. Znamo šta nas očekuje i u kojem pravcu ćemo se i spremati ove sedmice – istakao je Popović.

"Slavija" je u dijelu sezone kada ima i Kup Republike Srpske, zaostalu utakmicu drugog kola protiv "Radnika na svom terenu, kao i još jednu srijedu u kojoj se igra redovno kolo Prve lige.

- Ušli smo u period sezone gdje nas čeka zgusnut raspored i mnogo utakmica u kratkom razmaku. Iako nemamo širok roster, mislim da imamo dovoljno kvalitetnih igrača da to iznesemo na najbolji način i da smo, prije svega, dovoljno fizički spremni da odgovorimo na sve zahtjeve – zaključio je Popović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Stanić: Jedna od kvalitetnijih utakmica u proljećnom dijelu Stanić: Jedna od kvalitetnijih utakmica u proljećnom dijelu
Derbi Prve lige igra se u Istočnoj Ilidži: "Motoristi" ruše lidera Derbi Prve lige igra se u Istočnoj Ilidži: "Motoristi" ruše lidera
Bliži se kamp Crvene zvezde u Istočnoj Ilidži, prijave još uvijek otvorene Bliži se kamp Crvene zvezde u Istočnoj Ilidži, prijave još uvijek otvorene
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    15h 8m
    5
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    17h 51m
    0
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    12h 43m
    4
  • Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
    21h 36m
    0
  • Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti
    19h 37m
    0