Сјеверна Македонија отворила границе без ПЦР тестова

26.06.2020. 09:29
0
ИЗВОР: Tanjug

Сјеверна Македонија данас отвара све своје граничне прелазе без обавезног ПЦР теста и самоизолације или државне изолације од 14 дана.

- Након одлуке македонске владе да се отворе границе, сви домаћи и страни држављани ће моћи да путују и транзитирају кроз територију те земље, без обавезе да ураде ПЦР тест на вирус корона и буду у карантину 14 дана - наводи МИА.

Македонска влада је донијела ту одлуку на основу препоруке Комисије за заразне болести у Сјеверној Македонији, а такође је одлучила да од 1. јула буду отворени за саобраћај аеродроми у Скопљу и Охриду.

Македонски премијер Оливер Спасовски потврдио је да отварање граница није политичка одлука, повезана с предстојећим изборима у тој земљи који ће бити одржани 15. јула, већ да је утемељена искључиво на епидемиолошким анализама и ставу Комисије за заразне болести.

Он је на конференцији за медије поручио да грађани морају да науче да живе с вирусом, а, како је навео, то значи поштовање препорука за ношење личне заштитне опреме, држање дистанце и честе дезинфекције.

Коментари 0
Повезане вијести
Албанску заставу поставили на куполу цркве, полиција трага за починиоцима Албанску заставу поставили на куполу цркве, полиција трага за починиоцима
Ухапшено 10 лица због трговине дрогом Ухапшено 10 лица због трговине дрогом
Македонци траже смртну казну за убиство дјевојчице Македонци траже смртну казну за убиство дјевојчице
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    10h 10m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    10h 17m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    6h 59m
    0
  • Код Трнова ухапшено лице због криволова
    10h 26m
    0
  • Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
    7h 42m
    0